dilluns, 4 d’agost del 2014

Cafès europeus amb encant

Si viatgeu per Europa us serà interessant conèixer els cafès amb més encant on fer una paradeta , descansar enmig del tràfec turístic i degustar alguna de les especialitats del país. Jo he provat aquests i us els recomano. Si hi aneu per allà no us els deixeu perdre. Tots duen associats esdeveniments culturals o personatges importants que també algun dia es van asseure en aquelles taules per gaudir d'un elegant moment de tranquil·litat.


1. Majestic. Oporto. Portugal

El Majestic el trobareu ben cèntric, a la rua de santa Caterina n. 112 d'una de les ciutats portugueses que més m'agraden, Oporto. Fou inaugurat el 1921 i en entrar us traslladareu de sobte als inicis del segle XX,  a l'època modernista, amb el seu ambient intel·lectual i bohemi.  Proveu els batuts de xocolata, són boníssims.

No podreu parar de fer fotos de tots els racons.

Interior del Majestic

Façana del Majestic a la rua de sta Caterina

2. New York. Budapest. Hongria

El New York apareix enmig de la capital hongaresa quan menys t'ho esperes. A poca distància de la Sinagoga, cal allunyar-se una mica del centre per arribar-hi, però s'hi pot anar a peu. Entrar-hi és retrocedir de sobte en el temps. El cafè està decorat amb frescos del segle XIX i la seva càlida il·luminació et permet intuir encara les ànimes de tots els intel·lectuals que va acollir entre les seves parets. Un consell: aneu al bany i porteu-vos la càmera de fotos. Us caldrà. El trobareu a Erzsébet körút 9


New York. Hotel Bóscolo. Budapest

Aneu al lavabo, amb la càmera!

Quin festí!!

3. Baratti Milano. Torí. Itàlia

El cafè Baratti es troba al centre de Torí, en la famosa piazza Castello.  Fou inaugurat el 1875 i és el temple del cafè i de la xocolata. Proveu qualsevol varietat de cafè: sol, capuccino, marocchino ( amb més xocolata que cafè) o el Bicerín, la beguda de xocolata per excel·lència de Torí. Podeu aprofitar també per comprar els famosos bombons Gianduia, els trobareu en tot tipus de capses i embolcalls que us encantaran.


Baratti&;Milano


No marxareu sense comprar els famosos bombons Gianduia


4.Speicherstadtkaffe.Hamburg. Alemània

Situat enmig de la Speicherstadt ( ciutat magatzem) , un dels llocs amb més encant del port d'Hamburg, una mica amagat per la uniformitat dels edificis, val la pena que el busqueu.  A l'Speicherstadt kaffe podreu prendre un dels millors cafès que provareu a la vida. Això sí us costarà una mica demanar-lo perquè haureu de triar l'especialitat i respondre a una sèrie de preguntes més, però el resultat valdrà la pena. Mentre degusteu aquest plaer per als sentits podreu veure el procés de fabricació del cafè i en sortir podeu visitar la botiga de records. Nosaltres vam repetir. Si estàs a Hamburg has de prendre el seu cafè. Sens dubte.



Interior del cafè


Façana enmig de la ciutat magatzem



5. Niederegger. Lübeck. Alemània

En el cor d'aquesta bellíssima ciutat del nord d'Alemanya ( amb aeroport low cost a tocar) es troba el Niederegger Mazipan Fabrik. Un cafè i fàbrica de massapà, producte molt típic d'aquí. Les llargues cues de la caixa de la botiga es deuen a què el seu massapà té merescuda fama des del 1806  i no podreu sortir sense comprar-ne. Hi ha de tots tipus, mides i preus. Pel que fa al cafè, té dues plantes. La de baix és més elegant però val la pena pujar al saló del massapà on una vintena d'escultures fetes amb aquest dolç us estaran esperant. Jo em quedo amb la de Thomas Mann (es nota la meva vocació literària).  Proveu l' espectacular capuccino de massapà. No us decebrà. 



Impressionant aparador del cafè.


Thomas Mann fet de massapà

6. Antiga Confeiteria de Bélem. Lisboa. Portugal

Els pastissos de Bélem formen part de Lisboa. Quan marxes de la ciutat te'n duus el gust tebi de la crema i de la cruixent pasta que l'acompanya i ja no l'oblides mai més. En pots provar d'altres, aquí a Barcelona se'n troben fàcilment, però cap com aquell, sempre acabat de fer, sempre al punt.
L'antiga confeiteria de Bélem es troba, com el seu nom indica, a la rua de Bélem, al número 84  i es portuguesa de cap a peus. L'interior, molt gran, està decorat amb les típiques rajoles blaves i blanques i l'olor dolça dels pastissos envaeix tots i cadascun dels seus salons, que són uns quants.


Exterior del cafè


Interior del cafè

Fabricació dels pastissos


7. Cafè Gerbeaud. Budapest. Hongria

Si el New York és el cafè de l'elegància per excel·lència, el Gerbeaud no té res a envejar-li, i aquest sí està en el mateix centre de Budapest, plaça Vörösmarty  . Si hi aneu pels volts de Nadal, en aquesta mateixa plaça trobareu el típic mercat nadalenc i què millor per escalfar-se, que fa molt de fred en aquestes dates, que prendre's un bon cafè aquí. Ambient elegant i tranquil.



Xocolata calenta al Gerbeaud cafè

Exterior del cafè. Molt cèntric!!


8. Cafè A Brasileira. Lisboa. Portugal

L'entranyable cafè A Brasileira esta situat al barri de Chiado, a la rua Garrett 120 i té l'honor d'haver estat freqüentat per l'escriptor Fernando Pessoa de qui podeu trobar una estàtua a la terrassa exterior. Fou inaugurat el 1902. L'interior està decorat amb fusta fosca amb molts miralls i molts detalls que et fan passar l'estona del cafè mirant sense parar les seves parets. 


Façana de A Brasileira

Imprescindible fer-se una foto amb Fernando Pessoa


9. Cafè Cordina. La Valletta. Malta

El cafè Cordina es troba al centre de la capital de Malta,  La Valleta,  la capital europea més petita. El trobareu a la plaça de la República on a l'estiu ocupa una part de la plaça amb una agradable terrassa. Però val la pena entrar-hi i observar els seus magnífics frescos així com la majestuosa llum que presideix el sostre. 

Fent uns cafès al cafè Cordina

Podeu prendre un cafè o fer un àpat lleuger a base de pastizzi - pastissos salats molt típics de l'illa - per exemple.

Interior del cafè Cordina



10. La Cigale. Nantes. França

La Cigale és un preciós local art deco ubicat al centre de la bonica ciutat francesa de Nantes, a la place Graslin, just davant del teatre. El seu interior us fascinarà. Preneu-vos una xocolata calenta i proveu els pastissos de la casa. Tot un plaer. 



Exterior de La Cigale a la place Graslin.

Un bon berenar


11.Cafè Gambrinus. Nàpols. Itàlia

El Gambrinus és un històric de Nàpols. Data del segle XIX. Està ubicat a la piazza Plebiscito just on comença el carrer Chiaia, un dels més comercials de la ciutat. Les seves taules han tingut el plaer d'allotjar personatges tan il·lustres com Eduardo Scarpetta, actor i director teatral, pare natural del gran dramaturg Eduardo de Filippo, el propi Eduardo, Totò, Hemingway, Oscar Wilde o Jean Paul Sartre entre d'altres. Ens poden trobar tot tipus de varietats de cafè i unes pastes que et faran llepar els dits i menjar-te fins la darrera molla. Us recomano la sfogliatela, una pasta típica napolitana feta amb pasta de full farcida de crema amb ricotta i que s'ha de menjar tèbia. El preu del cafè a taula és més del doble que a la barra però prendre-te'l aquí també té el seu encant i la teva butxaca surt guanyant. Si esteu per Nàpols heu de passar a provar algun dels seus cafès: vienès, venecià... qualsevol que demaneu us agradarà de ben segur.

Els cafès i la sfogliatela


Entrada per piazza Plebiscito
     
12. Miremont. Biarritz. França

Entrar al cafè Miremont en ple centre de Biarritz, és com retrocedir en el temps. Fundat al 1872 té una història d'elegància i glamour que no se l'acaba.

Us aconsello provar el pastís basc. En tenen de crema, de xocolata i de cireres negres i estan boníssims. Des del seu saló tindreu una magnífica panoràmica de la ciutat. 
Si esteu per Biarritz no us el podeu perdre. 



Exterior del cafè



 13. Richmond Tea Rooms. Manchester. Regne Unit


Si entres al Richmond et trasllades de cop al meravellós món de Lewis Carroll a Alícia al país de les meravelles. El Richmond és un saló de te de conte on pots menjar uns pastissos que trigaràs a oblidar. Les racions són molt grans així que millor compartir i si no t'ho acabes, t'ho emboliquen i t'ho emportes. El Richmond és un lloc màgic que no et pots perdre si ets a Manchester.    



Els boníssims pastissos

  
Les referències a Alícia al país de les meravelles
   
Qui pot resistir-se?

  14. Chocolate House. Luxemburg ville. Luxemburg


La Chocolate House by Nathalie Bonn,  al mateix centre de la ciutat de Luxemburg, capital del Gran Ducat, just enfront del Palau Ducal,  és el paradís dels amants de la Xocolata. Si el local, per si sol, ja té un encant indescriptible - sempre ple fins a la bandera - la xocolata i els pastissos, de mida enorme, són d'allò més.

Demaneu una xocolata del que vulgueu. N'hi ha tantes a la carta que us costarà decidir-vos: blanca, amb llet, negra -  fins a 85% de cacau-  amb taronja, vainilla, gingebre, canyella...
Us duran una cullera de fusta amb la presa de xocolata i una tassa de llet ben calenta per tal que submergiu la cullera, remeneu bé i en gaudiu. Us acompanyaran aquest plaer amb un petit bol de nata i llaminadures. Us quedareu sense paraules.




Exterior de la Chocolate House

Una extensa carta de xocolates per a tots els gustos



15. Regency Tea Room. Bath. Regne Unit

La Regency Tea Room és un elegant saló de te que es troba dins la casa museu Jean Austen a Bath, concretament al 2n pis. Entrar al saló és entrar al segle XIX. Les cambreres van vestides per a l'ocasió i el servei del te també és de l'època. Podeu demanar diversos menús que inclouen, a més del te, varietats dolces o salades i que tenen noms de personatges de l'escriptora. 

L'elegant saló ubicat al 2n pis del museu Jean Austen

Vam demanar dues combinacions dolces i dues salades per tastar una mica tot


16. Schäfer Cafe. Triberg. Selva Negra.  Alemània. 

L'Schäfer Cafe es troba al bell mig de la Selva Negra, a la preciosa població de Triberg coneguda pels seus rellotges de cucut. Us aconsello visitar la botiga d'aquests rellotges ja que xalareu de valent. Es troba al mateix carrer del cafè, de fet l'únic carrer que hi ha. 
Es tracta d'un coquetó establiment on heu d'anar a tastar l'especialitat de la regió: el pastís Selva Negra. El seu propietari presumeix de tenir la recepta original i de fabricar el millor de tota la regió. El cert és que està boníssim, fet amb cireres i licor de kirsk

Presumeix de ser el millor pastís Selva Negra.

17.Cupan Tae. Galway. Irlanda

Taules a les quals no els manca detall: tovalles ben planxades, tasses a conjunt amb els plats i fins tiretes de ganxet per agafar les pinces del sucre. Així de coquetona és la Cupan Tae, una teteria genuïnament irlandesa. Demaneu un te o una xocolata calenta i deixeu-vos seduir pels seus pastissos - tenen poca varietat però estan boníssims. Una experiència fantàstica per a una tarda en l'encantadora ciutat de Galway.

Autèntica i encantadora teteria irlandesa


A la taula no li falta detall


Els pastissos, divins


18. À la marquise. Lyon. França

La pastisseria, confiteria i saló de te À la marquise es troba en ple centre de Lyon, en l'edifici que ocupava un antic hotel del segle XV. Tasteu la seva especialitat, el brioix praliné típic d'aquí. També son especialistes en merenga. I sobretot no deixeu d'entrar, just al costat, en un dels traboules (passadissos interiors que van d'un carrer a l'altre) més conegut, la Maison du Chamarier. És espectacular.

El dolç aparador

El brioix praliné

Fotos:
Víctor Sanchis


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.