diumenge, 6 de desembre del 2015

Mercats de Nadal

(ENTRADA REVISADA I AMPLIADA AL GENER DE 2024)

Des de fa uns anys esperem amb il·lusió que arribi finals de novembre o principis de desembre per visitar un mercat de Nadal europeu. S'ha convertit en una tradició entranyable i és, sense dubte, la millor manera de començar a amarar-se d'esperit nadalenc. Els mercats nadalencs són tot un plaer per als sentits: la música, els llums de colors, el vi calent, la xocolata, el pa d'espècies i altres dolços et transporten a un món màgic del que no voldries sortir.
Aquests són els que hem visitat fins ara - la llista es va ampliant any a any.


1. Mercat de Nadal de Brussel·les
Té l'avantatge de ser el primer que vam visitar, el que ens va introduir a la passió per aquest tipus de mercats. Però és que Brussel·les per Nadal és màgica i els seus mercats, encara ara, continuen estant dins del rànquing dels millors.

La nòria i la pista de gel

La Grand Place llueix per Nadal les seves millors gales

La plaça de Sainte Catherine, i els voltants de la Grand Place i la Borsa s'omplen de petites casetes de fusta on s'hi pot trobar de tot: artesania, guarniments nadalencs, gastronomia... No us perdeu el vi calent que, a banda d'estar boníssim, us farà passar el fred al moment. També hi trobareu una nòria - val la pena pujar-hi per la vista que s'hi albira - i una pista de patinatge a l'aire lliure, amb força cua per cert. A la nit la Grand Place s'omple de llum i color amb l'espectacle de mapping. Per acabar de completar un dia magnífic dirigiu-vos a l'Ilot Sacré on, en qualsevol dels seus restaurants, podreu tastar els millors musclos que mai hagueu provat i unes croquetes de gambes que us faran llepar els dits. Una visita al Delirium Tremens per gaudir d'una de les més de 500 cerveses que tenen a la seva carta, també és una bona idea. No us podreu oblidar de comprar xocolata perquè la ciutat sencera està amarada de la seva olor. 
Trobareu més informació aquí

2. Mercat de Nadal de Montreux

Montreux és una encantadora ciutat a peu del llac de Lemansl. Podeu arribar amb tren des de Ginebra en poc menys d'una hora.  Només d'arribar us trobareu amb una estàtua de Freddy Mercury. És normal, el cantant s'hi va enamorar de les belles vistes sobre el llac i va muntar allà els seus estudis. La ciutat, pels volts de Nadal, es converteix tota ella en un mercat on trobareu tot allò que espereu trobar en un mercat nadalenc: artesania, alimentació, roba, guarniments nadalencs, te, vi calent (Glühwein) i un ambient perfecte per viure les festes. No deixeu de menjar una raclette o una fondue. No podreu marxar sense comprar alguna cosa. Les espelmes són un dels meus guarniments favorits i n'hi ha a milers. Hi ha també un mercat cobert ideal per quan teniu molt de fred tot i que podeu entrar en calor amb el vi calent, la xocolata o els tes. 

Més de 200 xalets de fusta per xalar de valent

   Algunes casetes són veritables botigues

La proximitat al llac i l'entorn de les muntanyes nevades són un dels seus grans atractius



Un te calent reconforta

La Fondue no pot faltar aquí, a Suïssa



La foto amb el gran Mercury és obligada

Trobareu aquí tota la informació.

3. Mercats de Nadal de Colònia
A Alemanya els Nadals es viuen amb intensitat. A Colònia hi ha set mercats nadalencs. Els més importants estan units per un trenet perquè no hagueu de caminar d'un a l'altre. Tot ben cuidat, fins a l'últim detall.

- El mercat de Neumarkt, mercat de l'Àngel, desprèn llum. Les casetes blanques s'il·luminen de nit amb llum blanca també. El salmó a la brasa és un dels atractius gastronòmics.
               
Mercat de l'Àngel, el més blanc

-  El mercat  de Heumarkt, mercat dels gnoms és una delícia per a grans i petits. No falta la xocolata ben calenta.


El mercat dels gnoms 

- El mercat de Altermarkt, al costat de l'anterior. Té una nòria des d'on obtenir belles vistes sobre els dos mercats.
               

Parades típiques

- El mercat del Port, amb aires mariners, es troba al costat del museu de la xocolata. Allà podreu tastar una de les millors xocolates calentes i uns pastissos d'allò més bons.
                 
Mercat del Port

El mercat de Rudolfplatz és el més infantil de tots. Ens retorna als Nadals de la nostra infantesa.

-  El mercat de Weihnachsmarkt, mercat dels somnis, es troba a la plaça de la catedral. És el més gran de tots. Allà podreu menjar els Specculos, galetes amb espècies, amb la figura de la catedral. Us endureu una capsa cap a casa, de ben segur. Aprofiteu per entrar a la catedral, una de les més boniques d'Europa, on es troben les relíquies dels Reis Mags.


                   
La catedral de Colònia, una de les més maques d'Europa

Trobareu més informació aquí

4. Mercats de Nadal de Budapest
Els mercats de Nadal de Budapest es troben al costat de la basílica de st Esteve i a la plaça Vörösmarty.  Allà el vi calent us farà molta falta, ells li diuen Forralt Bor i el fan amb vi blanc i negre. Un altre dolç típic que heu de provar són els Kürtöskalács, una mena de xemeneies de pasta de brioix que podeu endolcir amb allò que vulgueu, xocolata, vainilla, canyella, coco, sucre... i que a banda d'escalfar-vos les mans, estan boníssims. Si teniu molt de fred i us ve de gust un cafè o una xocolata calenta també podeu entrar al famós cafè Gerbeaud, a la mateixa plaça Vörösmarty.
L'oferta gastronòmica és molt bona i variada. Podeu tastat la carn, el Kolbasz, una mena de salsitxes a mig camí entre la botifarra i la txistorra i el famosíssim goulash. A mi m'encanta.
Per als amants dels dolços, a més dels esmentats, també teniu l'strudel de poma i el beigli, una mena de braç de gitano.



Els Kürtöskalács a més d'estar molt bons serveixen per escalfar les mans


El mercat de la catedral de St Esteve

Al vi calent, aquí li diuen Forralt Bor

El 2022 el mercat de Budapest ha estat votat com el millor mercat de Nadal. Trobareu més informació aquí

5. Mercats de Nadal de Londres
Londres és una ciutat que no te l'acabes mai, tampoc t'acabes el seu Nadal. N'hi ha pertot arreu.
Nosaltres vam anar al mercat nadalenc de Southbank, al costat del Parlament. No és massa gran però val la pena.
També vam estar al Winter Wonderland, una mena de fira de Nadal, a Hide Park, amb atraccions, parades de guarniments, artesania i gastronomia. Està molt bé, ara bé, us he de dir que els caps de setmana hi ha tanta gent que gairebé no pots veure res. Però Londres és Londres i sempre val la pena caminar pels seus carrers i viure el seu Nadal. No deixeu de passar a veure els aparadors de Harrods, tota una experiència.

L'entrada a Winter Wonderland

Tots els detalls són nadalencs, fins les papereres

Més informació aquí

6.Mercats de Nadal de Basilea

Basilea és una petita ciutat suïssa encaixada entre la frontera francesa i l'alemanya. Els vols al seu Euroairpot amb Easyjet surten molt barats per la qual cosa val la pena acostar-s'hi a conèixer el seu Nadal.
Basilea té tres mercats de Nadal: el de Claraplatz a l'anomenada petita Basilea, la vora dreta del Rhin, i els dos més grans a la gran Basilea (a l'esquerre del riu): Barfüsserplatz i Münsterplatz (plaça de la catedral). Estan molt a la vora l'un de l'altre. Els xalets de fusta on podeu trobar tot tipus de regals conviuen amb els llocs on podeu menjar o degustar el Glühwein. Per menjar us recomano el salmó a la brasa, està boníssim, així com la raclette i el rösti, plat típic de Basilea que consisteix en una mena de truita de patata sense ou amb l'ingredient afegit que vulgueu. Les salsitxes també estan de mort. No us oblideu de comprar el Läckerli, un pa d'espècies típic que us farà llepar els dits.
No marxeu de Basilea sense visitar la botiga de Nadal de Johann Wanner. Diuen que és la millor del món, no en va serveix a la Casa Blanca, la casa reial d'Anglaterra... És curiosa de veure, encara que poques coses m'enduria jo a casa, massa barroques i els preus...prohibitius. Per cert, l'arbre de Nadal gegant que trobareu a Münsterplatz està decorat pel propi Johann Wanner.


Mercat de Barfüsserplatz


El gran arbre decorat per Johann Wanner

La botiga de Nadal de Johann Wanner

Més informació aquí


7. Mercats de Nadal d'Alsàcia

L'Alsàcia és el lloc ideal per viure el Nadal, us sentireu com nens i  somiareu que sou dins d'un conte. 


Estrasburg és una ciutat encantadora, travessada pel riu Ill pel qual pots navegar amb una de les barcasses que fan el trajecte riu amunt i arribar fins la part més bonica de la ciutat: La petite France. Però si vas a Estrasburg per Nadal, la feina se t'acumularà ja que té, ni més ni menys que deu mercats nadalencs i tots ells competeixen per ser el millor. Els més coneguts i visitats són aquests.


Mercat de la place Broglie: és el més extens i el més antic d'Europa. Trobareu de tot: artesania, menjar, vi calent, xocolata....

-  Mercat de la place de la Cathédrale: té l'atractiu d'estar situat al costat de la catedral gòtica de la ciutat. No deixeu d'entrar per veure el seu famós rellotge astronòmic.


-  Mercat de la pla
ce Gutenberg: és el mercat del país convidat. El 2016, quan hi hem estat, era Portugal. Vam poder gaudir de la gastronomia i l'artesania del país: pastissos de Bélem, i vi d'Oporto, ummmmm.

Mercat de les Delices d'Alsalce a la place Austerlitz: és el mercat d'alimentació: foie gras, vi alsacià i les famoses galetes bredalas, són boníssimes


- Mercat de la place Kléber: amb el gran seu arbre de Nadal. Fins i tot té un fotocall. És el mercat solidari. 



Mercat de la place Kléber


Mercat del país convidat

Il·luminacions nadalenques

Catedral d'Estrasburg

Una de les paradetes típiques

El vi calent

Colmar és un dels pobles més encantadors que he vist mai. És un poble amb màgia que et transporta a la infantesa, que et fa creure que has entrat de cop al món dels contes. Qualsevol de les seves cases podria ser la caseta de xocolata de Hansel i Gretel. Jutgeu si no, vosaltres mateixos




És una casa de debò? I tant

I aquestes? També

A Colmar hi ha cinc mercats de Nadal: 

- Mercat de la Place des Dominicains: al voltant de l'elegant església dels Dominicains, del segle XIV.

- Mercat de la place Jeanne d'Arc: Recrea un poble típic alsacià. Està dedicat a l'alimentació típica del país; foie gras, xarcuteria, vins, bredalas, el Kugelhopf (típic pastís alsacià en forma de muntanya)  o el famós brioix amb trossets de xocolata i forma d'homenet: el Mannele.

- Mercat de la place de l'Ancianne Douane:  Al centre del poble

- Mercat de Koÿhus. Mercat cobert. Aquí vam trobar les galetes més boniques que hem vist mai.

- Mercat de la Petite Venise: En la part més maca del poble, la Petite Venise. És el mercat dels nens.


Els Kugelhopf, pastissos típics en forma de muntanya

Les encantadores casetes del mercat típic de la place Jeanne d'Arc


La Petite Venise
Mercat cobert de Koÿhus


Mercat de la Petite Venise, el mercat dels nens

Altres mercats d'Alsàcia molt recomanables són els d'Obernai, Turckheim, Riquewihr, Eguisheim, Kayseberg i Mulhouse. Trobareu més informació en aquesta entrada, només de mercats d'Alsàcia.

8. Mercats de Nadal del Trentino-Alto Adige
El Trentino es troba al nord d'Itàlia i és el que es considera el Tirol Sud. Els seus poblets, presidits pels imponents Alps Dolomites, són de somni. Vam establir campament a Pergine Valsugana, a vuit quilòmetres de Trento i des d'allà vam anar visitant els més recomanats.

- Trento. Trento té dos mercats de Nadal, un a la piazza di Fiera i l'altre a la piazza Cesare Battisti. El de la piazza Fiera és el més gran. En ells podeu gaudir de tot allò que ha de tenir un mercat de Nadal, paradetes, vi calent, olors nadalenques i molt ambient. Per dinar us aconsello visitar la típica birreria Pedavena, en la mateixa piazza di Fiera.


Mercat de la piazza di Fiera

Piazza Cesare Battisti

- Merano. El mercat de Merano és un dels més espectaculars de la zona. S'estén al llarg del riu d'una i altra banda i el seu entorn privilegiat li concedeix un encant particular. Si voleu, fins i tot podeu menjar dins d'una bola de Nadal gegant. Proveu la sopa amb canederli, una mena de pilota com la que nosaltres fem a l'escudella. Estan boníssims. 

Preciós entorn

I et pots trobar alguna sorpresa

- Bolzano. El mercat de Bolzano és el més conegut de tota la zona. Té lloc als voltants de la piazza Walther i té també un caliu nadalenc d'allò més. La catedral i el marc incomparable dels Dolomites el fan únic.

Paradetes a Bolzano

Vista general

"Amore" nadalenc

- Vipiteno. A Vipiteno ens va nevar i això li dóna un plus d'autenticitat nadalenca. Això i l'encant del lloc, les actuacions musicals i l'ambient en general, el converteix en un dels meus favorits. Música, ambient i fins un photocall!!

Música!!!
Photocall

Preciós, Vipiteno

- Bressanone. Bressanone és un altre dels mercats que vam visitar i que no ens va decebre. Aquí heu de tastar el dolç típic, l'Strauben. L'haureu de compartir, eh, que és molt gran i atipa força.

Vista general

El pessebre

L'Strauben

-  Rovereto. A Rovereto és aconsellable arribar quan és fa fosc ja que els màpings als edificis són un dels seus atractius però no els únics. Els músics que es passegen pel carrer i et fan ballar cançons nadalenques, les encantadores paradetes, en algunes d'elles fins i tot pots entrar i tot, l'ambient en general són de deu. A més vam tenir la sort de trobar aquell dia el Krampus que és un personatge de la mitologia alpina que castiga els nens dolents en contraposició a St. Nicholas, que premia els bons. Ens va agradar fer de nenes dolentes.

Màpings a Rovereto

I visca la música!!!

Simpàtics, els músics!!



El Krampus, mama por!!!

Les paradetes. Delicioses!!!

Canale di Tenno. I abans de tornar cap a casa vam voler passar per un dels pobles més bonics d'Itàlia, Canale di Tenno, al nord del llac di Garda. Raó no els hi falta per qualificar-lo com un dels més bells i, vestit de Nadal, és preciós. Cal deixar el cotxe en el pàrquing habilitat per a l'ocasió i des d'allà agafar una llançadora que us durà fins al poble. Val la pena, de debò.
Nadal a Canale di Tenno

Detalls que encisen

Racons de conte


Més informació sobre els mercats del Trentino, Alto Adige aquí

9.Mercats de Nadal de Frankfurt i Heidelberg
Els mercats nadalencs alemanys són dels més complets, és per això que aquest any repetim país. Ja vam estar a Colònia i enguany visitem Frankfurt i Heidelberg, a uns 80 Km d'aquesta, ben comunicada amb tren - opció cara- o bus - opció més econòmica.

- El mercat de Nadal de Frankfurt el trobareu a la plaça del Römerberg i voltants. A la bellesa original d'aquesta plaça construïda el segle XII on es troba l'Ajuntament i un conjunt de sis cases de fusta tradicionals anomenades, Oszeteil, sumeu-li el mercat al que no falta detall i el que obtindreu us encantarà. Les parades que més abunden al mercat són les gastronòmiques - no hi ha dubte que als alemanys els agrada menjar bé i beure.  Salsitxes, bretzler, cerveses, vi calent, xocolata, les plätzchen (típiques galetes nadalenques alemanyes) i tot allò que us vingui de gust, aquí ho trobareu. 


Mercat a la plaça Römerberg

Les conegudes cases de fusta

La plaça és l'escenari perfecte per al mercat

Salsitxes típiques i sopa goulash

- Heidelberg, La ciutat romàntica alemanya per excel·lència i seu de la seva universitat més antiga també està preciosa pels voltants de Nadal. Aquí els mercats es reparteixen per les seves places. El més gran és el de la Universitätsplatz, però també valen la pena els de la Marketplatz i la Kornmarkt des d'on es divisa el castell la qual cosa li dona un atractiu excepcional. La gastronomia continua sent aquí el principal atractiu. La gent es reuneix a totes hores del dia a menjar en qualsevol de les moltes parades que s'hi poden trobar. 
Mercat de la Universitätsplatz

Mercat de la Kornmarkt amb el castell de teló de fons

Fins a les taules trobareu salsitxes

El vi calent o la xocolata no poden faltar, en la típica tassa que després ens durem de record a casa

Més informació sobre el mercat de Frankfurt aquí
Sobre el de Heidelberg aquí
Si voleu saber què visitar a Heidelberg, podeu llegir aquesta entrada

10. Mercats de Nadal de la Selva Negra

Un cap de setmana és una mica breu per fer una escapada a la Selva Negra però ens ha permès veure dos mercats de Nadal que ens han encantat: el de Freiburg i el de Ravennaschlucht que ha passat al capdavant del meu rànquing personal de mercats nadalencs.
Freiburg
El mercat de Freiburg no es troba a la plaça de la catedral, com la majoria de mercats de Nadal, tot i que, si hi aneu en dissabte també trobareu aquí el mercat setmanal i moltes de les paradetes són en aquesta època, ben nadalenques.
El mercat de Nadal pròpiament dit es troba distribuït pels carrers i places del centre. La Rathauseplatz - plaça de l'Ajuntament- la Kartoffelmarkt, la Unterlindenplatz i la Franziskannerstrasse. A més de les típiques paradetes i el vi calent, pots trobar també actuacions en directe dins un ambient molt festiu i nadalenc. Freiburg és una encantadora ciutat a l'entrada de la Selva Negra que val la pena visitar.



El mercat de Nadal s'estén per diverses places i carrers del centre

Les galetes són un clàssic de tots els mercats nadalencs

I qui pot resistir-se? Jo no

El vi calent, un altre clàssic


Les estrelles, un altre dels meus guarniments favorits

Hi ha actuacions a totes hores
- Ravennaschlucht
El mercat de Nadal de Ravennaschlucht és el més espectacular i màgic que hem vist mai. També és l'únic al que hem anat que cal pagar entrada: 4,50 euros. És important saber que només funciona els caps de setmana: divendres, dissabte i diumenge. Està situat sota els arcs d'un altíssim viaducte de tren al bell mig de la Selva Negra, en un entorn anomenat La vall de l'Infern (Höllental) El pont s'il·lumina de colors i l'efecte és impressionant. 
Es troba a uns 40 minuts de Freiburg. Si voleu arribar amb cotxe haureu d'anar a aparcar als veïns llogarets de Himmelreich o bé de Hinterzalten i des d'allà agafar un autobús llançadora que us durà fins a la porta. Però si us espavileu amb temps podeu reservar pàrquing allà mateix - val 7 euros- per tres hores. És una opció molt més còmoda ja que les cues que es formen per a les llançadores són força llargues.
Un bon got de vi calent, que aquí el flambegen amb sucre amb rom, un frankfurt i unes castanyes van ser el nostre fantàstic sopar en aquest entorn meravellós i màgic que ja recordarem per sempre més.


Un gran rellotge de cucut ens recorda que estem a la Selva Negra

El viaducte de colors diferents és espectacular

El vam gaudir molt


Un camí de bosc ple de figures del naixement

Realment és màgic


El vi flambejat amb rom i la tassa típica que no pot faltar

El n. 1 del meu rànquing personal

Trobareu més informació aquí i podreu comprar les entrades i reservar pàrquing.

11 Mercats de Nadal del sud de França

El sud de França també ofereix mercats de Nadal que val la pena conèixer i és fàcil arribar-hi ja que es troben entre dues i tres hores amb cotxe d'aquí. D'entre tots els que podeu trobar us recomanem aquests:

- Mercat de Nadal de Perpignà
 Té lloc al llarg del Quai Vauban i les Hallées Maiol. Consta d'uns 40 xalets de menjar i altres de decoracions nadalenques i artesans. També atraccions per a nens i adults com una gran nòria. Per arribar podeu deixar el cotxe al Parc d'Exposicions i agafar una naveta gratuïta. 
Al vestíbul de l'Ajuntament trobareu un pessebre i un protocall gatuït que us imprimirà les fotos que us feu.
Consulteu les dates i el programa d'actes aquí

La nòria al peu del Castillet


Una quarantena de xalets

- Mercat de Nadal de Narbonne
 El mercat de la ciutat que fins al 2024 acull Les Grands Buffets, és un mercat amb molt d'encant.El trobareu a la Promenade des Barques. Davant de l'Ajuntament, engalanat per a l'ocasió, s'instal·la una pista de patinatge i al número 7 de la rue Parerie hi ha la maison du Père Noel on els nens poden entregar les seves cartes en mà.
Consulteu dates, horari i programa aquí.

El mercat té lloc a La Promedades des Barques


Decoració de l'Ajuntament, al davant hi ha la pista de patinatge

- Le Barcarès, village Noël
A poca distància de Perpignà i a un parell d'hores des de Barcelona, la ciutat de Le Barcarès, amb poc turisme a l'hivern, ha volgut reinventar-se i des de fa una anys munta cada Nadal una fira de llums, paradetes i atraccions que s'ha posat de moda i està sempre ben plena. Cal pagar entrada: 2€ els dies que ells decideixen com a dies de tarifa plana, pocs,  i 5€ la resta de dies, caps de setmana, festius i altres com els que són festius o pont a l'Estat Espanyol, que al final són la majoria. 
Val la pena visitar-lo, al menys un cop, sobretot si us agraden els llums de Nadal, com a mi. Fareu moltes fotos. També hi ha pista de patinatge, atraccions, com la nòria (totes de pagament a part de l'entrada), casetes de menjar i d'artesania, restaurants i fins i tot un vaixell, el Lydia, al que podreu pujar. Eviteu els festius, si podeu, ja que sol omplir-se molt.

Entrada a Le Barcarès

Fareu moltes fotos

Gaudint de Le Barcarès



Le Barcarès

Consulteu dates i horaris aquí

12. Mercats de Nadal de Nuremberg i Rothenburg ob der Tauber

Nuremberg és una preciosa ciutat bàvara que té un dels mercats de Nadal més coneguts d'Alemània. A la vora d'aquí, Rothenburg ob der Tauber, un preciós poble de conte, és una bona idea per completar la nostra visita per l'Alemània romàntica.

- Mercat de Nuremberg

Les paradetes amb els seus emblemàtics tendals a ratlles vermelles i blanques s'estenen al llarg i ample de la bonica plaça Central, Hauptmarkt, presidida per l'església de Nostra Senyora i el seu carismàtic rellotge, al davant de la qual s'instal·la l'escenari on al llarg de les quasi 5 setmanes que dura hi tenen lloc diferents actuacions. Els carrers adjacents a la plaça també estan plens de paradetes moltes de les quals venen el seu popular Lebkuchen - pa d'espècies- o el Glüwein - vi calent- amb la seva tassa oficial diferent cada any.

Mercat de Nadal de Nuremberg

 La protagonista del mercat és la Christkind, una mena de Pare Noel d'aquí, ros i amb ales d'àngel, més proper a nen Jesús que no pas a Pare Noel. Aquesta figura va ser introduïda per Martin Lutero , que volia acabar amb el culte als sants del catolicisme .Per això el mercat de Nadal s'anomena Christkindermarket. Cada dia a dos quarts de tres la Christkind visita el petit mercat dels nens i a les tres el mercat principal. 

La Christkind visita cada dia el mercat

Trobareu més informació del mercat de Nuremberg aquí
Si voleu saber més sobre Nuremberg podeu llegir en aquesta entrada

- Mercat de Rothenburg ob der Tauber

El mercat principal té lloc a la Markplatz, plaça del Mercat i s'anomena el Mercat del Genet ja que està presidit per la figura d'un genet, a la façana de l'Ajuntament, associat a una llegenda que diu que convertia la maldat en bé i duia regals als nens. També podeu trobar-ne un, més petit, a la Kirchplatz, presidit per la imponent església de St Jacob

El Mercat del Genet

A Rothenburg ob der Tauber es troba també la casa mare de les botigues de Nadal més populars de món, les Kaethe Wohlfahrt. Val la pena fer una visita. Dins la botiga es troba també el Museu de Nadal.

La botiga mare de les Kaethe Wohlfahrt

Trobareu més informació del mercat de Rothenburg aquí
Si voleu saber més sobre Rothenburg ob der Tauber podeu llegir aquesta entrada.

13. Mercat de Nadal de Trèveris (Trier). Alemània

Trèveris és la ciutat més antiga d'Alemània i està proper a la frontera amb Luxemburg. Té un bonic mercat de Nadal que any darrere any es troba en el rànquing de millors mercats Europeus. Té lloc al voltant de la catedral i és un dels més carismàtics que hem visitat. 

El pessebre típic alemany que trobareu als mercats del país




Mercat de Nadal de Trèveris

Consulteu aquí tota la informació de dates i horaris
Si voleu saber com arribar a Trèveris i què visitar podeu llegir aquesta entrada.


14. Mercats de Nadal de París. França

París és una ciutat preciosa que per Nadal encara brilla més intensament. Les il·luminacions, la decoració dels magatzems i galeries fan que el Nadal esdevingui màgic. 
Són molts els mercats de Nadal que hi trobareu, a cada barri n'hi ha algun. Els més grans i recomanables, però, són aquests.

- Mercat de Nadal de Tuileries, anomenat també La magie de Nöel, està ubicat al Jardí des Tuileries, entre el Louvre i Concorde, molt a prop dels Champs- Elysées. Consta d'uns 80 xalets i diverses atraccions. Està obert fins tard.

Té més de 80 xalets


També té moltes atraccions

- Xmas La Défense, es troba sota l'imponent arc de la Défense. Té més de 180 xalets. A diferència de l'anterior, aquest no té atraccions però sí il·luminacions i photocalls. També té restaurants coberts on poder menjar asseguts a taula. Nosaltres vam tastar un d'especialitats alsacianes i ens va agradar molt. Té Instagram propi.

Un dels photocalls


Presidit per l'Arc de la Défense

Podreu dinar en un restaurant cobert

- Marché de Noël de l'Hotel de Ville, al voltant de l'Ajuntament es fa cada any un petit però acollidor mercat nadalenc. Enguany la temàtica ha estat la celebració dels propers Jocs Olímpics París 2024. La façana de l'Ajuntament lluïa unes il·luminacions al·lusives a l'esdeveniment.

El mercat de l'Ajuntament amb la temàtica Jocs Olímpics 2024

- Mercat de Nadal alsacià a la Gare de l'Est, petit però molt autèntic. Predominen els productes típics de la gastronomia d'allà. Com amants que som d'Alsàcia, no ens podíem perdre aquest mercat.

Mercat alsacià de la Gare de l'Est

Podeu consultar aquí tots els mercats i les dates d'obertura.


BON NADAL
JOYEUX NÖEL
MERRY CHRISTMAS
FROHE  WEIHNACHTEN
BOLDOG  KARÁCSONYT
BUON NATALE
FELIZ NAVIDAD




Fotos:
Víctor Sanchis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.