divendres, 15 de juliol del 2011

EL PÉRIGORD (França)


Per Setmana Santa hem fet una escapadeta al Périgord. Han estat quatre dies, un temps breu però intens. El Périgord és un departament de França que està subdividit en quatre parts: el Périgord verd, el blanc, el negre i el porpra. Nosaltres vam visitar els dos últims.



Ens vam allotjar en una deliciosa casa rural (maison d'hôtes) en un petit, molt petit poblet anomenat La Génebre que pertany al municipi de Faux. Està regentada per M. et Mme Boillin, un matrimoni encantador que es va ocupar de nosaltres com si fóssim de la seva família. Sobretot ell, en Gérard, que és amb qui van tenir més tracte, ens preparava un fantàstic esmorzar i ens aconsellava els millors llocs per visitar. D'aquestes converses matinals davant del plànol de la comarca en vam treure molt de profit.





Fantàstic esmorzar





5 RAONS PER DEIXAR-VOS CAURE PEL PÉRIGORD



1. - Les dues capitals de departament: Sarlat i Bérgerac. La primera és una ciutat medieval amb molt encant. Perdeu-vos pels seus carrerons i gaudiu de les magnífiques botigues d'artesania i gastronomia. No marxareu sense comprar algun paté o el suculent magret d'ànec. La segona, més petita, posseeix l'encant literari de ser la ciutat bressol del cèlebre personatge creat per Edmon Rostand, Cyrano de Bérgerac. Dues estàtues us ho recordaran.














2. Els castells de Monbazillac, Lanquais i Castelnaud. Tres senyorials castells que sorprenen el viatger amb la seva majestuositat. Monbazillac, a més, és cava i amb el preu de l'entrada es pot degustar una copeta dels seus vins que després anireu corrents a comprar a la botiga. A mi em va encantar el rosat.





Castell de Monbazillac


3. Les bastides medievals de Eymet i Monpazier. Una bastida era com una mena d'urbanització actual. Solia tenir una plaça central que moltes vegades acollia el mercat i uns porxos. Les bastides franceses són de les millors conservades.


4. La petita ciutat medieval d'Issigeac. A destacar la Maison des Têtes (la casa dels caps) que té més de 600 anys d'antiguitat.




La Maison des Têtes


5. El bonic poble de La Roque Gageac, considerat el segon poble més visitat de França, deprés de Rocamadour. Podreu fer un recorregut en gavarra que us permetrà contemplar-lo en tota la seva immensitat.




La Roque Gageac, un dels més bonics pobles de França


Això només és un tast. Si en voleu més, aquí teniu un parell de pàgines web que us seran útils. Bon viatge!!!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.