diumenge, 21 d’agost del 2011

NORUEGA. OSLO

"L'home més poderós del món és el que està més sol. " Un enemic del poble. Henrik Ibsen

Noruega és un destí que feia temps que volíem conèixer. Com és un país molt gran ens hem centrat en la capital: Oslo i en la ciutat porta d'entrada als fiords: Bergen. L'hem trobat un país molt agradable i amb molts atractius. Té, però, un únic inconvenient, és molt car.


Oslo és una ciutat força acollidora. Des de l'aeroport vam agafar un autobús que ens va deixar al centre: a l'estació Central. Des d'aquesta estació surt el carrer comercial més important de la ciutat: Karl Johans Gate. Dona gust passejar-hi. En ell es concentren la majoria de les botigues de moda i les petites botigues de souvenirs que ofereixen els seus productes - d'un gust no massa refinat per cert - al mig del carrer. Hi trobareu també establiments tan emblemàtics com el Grand Cafe, un dels cafès més antics i coneguts de la ciutat.

Visites imprescindibles:

- L' Ajuntament: val la pena veure l'original edifici però sobretot mereix una visita l'interior on es troba la famosa sala que acull cada 10 de desembre l'entrega del premi Nobel de la Pau, l'únic que s'entrega fora de Suècia.
Es troba a la vora del port i les seves dues torres són visibles des de part de la ciutat.
L'entrada és gratuïta i es pot accedir tots els dies de 9h a 16h.



L'original edifici de l'Ajuntament

Aquesta és la sala on s'entrega el premi Nobel de la Pau


- El Parlament: Es troba a Karl Johans Gate. Es pot visitar de forma gratuïta. L'edifici és molt original i està situat al centre de la ciutat


El Parlament

- La catedral. D'estil barroc. Data del segle XVII. Anteriorment hi havia una altra església en aquest lloc que va ser destruïda en un incendi. Està construïda amb totxana vermella holandesa. L'interior és força auster.

Catedral

- El parc Vigeland: Un dels parcs més bonics que he visitat. Ple de les escultures de Gustav Vigeland , totes elles representen persones nues. N'hi ha més de dues-centes, totes a mida real i fetes pel propi escultor. A destacar el gran monòlit (fet amb un sol bloc de pedra). Fa 14 metres i conté 121 escultures. No us perdeu tampoc la font.



La font

El monòlit


- La fortalesa Akersus: Val la pena visitar el seu interior. Es troba al centre de la ciutat, molt a prop de l'Ajuntament. És una antiga fortalesa medieval que va ser reformada en estil renaixentista. En el seu interior trobarem dos museus: el de la Defensa i el de la Resistència.
La fortalesa

La fortalesa 

- El port : amb una bona vista sobre el fiord d'Oslo. Trobareu un gran centre comercial i els agradables restaurants plens de terrasses on poder degustar, si el temps ho permet, un bon plat de salmó o els seus famosos entrepans de gambes.

Agafar un vaixell és una bona idea


- El palau Reial: si hi aneu a les 13.30 podreu veure el canvi de guàrdia. És la residència oficial dels reis noruecs. Està envoltant d'uns bells jardins públics i gratuïts.

El canvi de guàrdia


- El cementiri: És dels més impressionants que he vist. No sols per l'extensió - que és molt gran - sinó perquè per als ciutadans d'Oslo és més un jardí que no pas un cementiri i hi van a passejar, a esbargir els gossos i fins i tot a fer pícnic. Es poden trobar les tombes de Munch, Ibsen i de la família de l'explorador Admunsen(Les seves restes no es van trobar després de patir un accident d'avió)

Sepultura del dramaturg Henrik Ibsen

Sepultura del pintor Eduard Munch


- El museu Munch  Aquest era un dels llocs que més ganes tenia de visitar. I és que em feia molt il·lusió veure el famós El Crit, i el vaig veure però resulta que n'hi ha més d'una versió d'aquesta obra així que en vam poder veure un altre a la Galeria Nacional, tots dos museus valem molt la pena.

- La casa museu Ibsen. Una visita indispensable. No en va és un dels meus dramaturgs favorits. Autor de Casa de nines o Un enemic del poble. En aquesta casa va viure els darrers anys. 


Entrada a la casa museu


- El teatre Nacional amb una escultura del cèlebre dramaturg noruec Henrik Ibsen.

El Teatre Nacional presidit per l'estàtua d'Henrik Ibsen


- El museu del poble noruec: no us heu de perdre l'església medieval de Gol. Per arribar-hi cal agafar un ferri des del port.


L'església medieval de Gol. Una de les esglésies de fusta que millor es conserva.


- Holmenkollen: a pocs quilòmetres del centre trobareu l'estació d'esquí on es realitza cada any el conegut concurs de salts. Hi podeu pujar i imaginar-vos que se sent abans de tirar-se. Impressionant. Agafeu la línia 1 del metro per arribar-hi.

Impressionant. M'imagino baixant per aquí a tota pastilla


Una experiència divertida és l'Ice Bar on podreu consumir un bon combinat en un bar de gel on tot, fins i tot els gots, són de gel. No us amoïneu si aneu a l'estiu i no porteu roba d'abric, l'entrada inclou el préstec d'una capa amb caputxa, botes i guants.

Ben abrigadets i gaudint de l'Ice Bar


Nosaltres ens van allotjar a l'hotel Savoy de la cadena Clarion Collection. Us recomano aquesta cadena perquè per un preu similar als altres hotels, aquest us inclou un bufet de sopar, la qual cosa, tenint en compte que com he dit abans , tot és força car, és un important estalvi.

L'habitació del Savoy Clarion Collection

"Vagi vostè a contar-ho a tothom". Casa de nines Henrik Ibsen

Fotos:
Víctor Sanchis


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.