diumenge, 17 d’abril del 2011

L'ALGUER


Vella Alguer
El cel mira el tou cor atzur
les muralles i les torres ferides.
      Vella ciutat,
plena de malenconia i de paraules callades,
     en les tues ruïnes
     sa fermi la mia veu.
S'obriran encara les ventanes tancades?
     On és la tua llum antiga
     i la llengua dels pares?
Aquí on són les reguines del temps,
ressoni el meu cant pels antics carrers,
     on hi eren perfums de vida.


        Antoni Canu



Aquest curs escolar ens ha dut la sorpresa de poder gaudir d'una setmana de vacances en temporada baixa. Perfecte. La nostra destinació: Sardenya i concretament L'Alguer. Volem indagar més al respecte del seu passat català i de passada gaudir dels magnífics paisatges.




Les espectatives s'han acomplert sobradament, a l'Alguer parlen català, i tant! sobretot a les botigues. M'he emocionat i tot. Respecte al paisatge: meravellós.


Les meves recomanacions


L'Alguer: el millor és recorre´l relaxadament els seus carrers. No podreu resistir la temptació de comprar corall, no en va ens trobem a la costa de corall. Polseres, arracades, anells... combinats amb plata, us seduiran de ben segur. No deixeu de visitar la catedral: amb una imatge de la Moreneta, admireu la posta de sol i arribeu-vos fins a les coves de Neptú. Això últim ho podeu fer amb vaixell o baixant els més de 600 graons de l'escala del Cabirol. Nosaltres vam triar la primera opció i no ens penedim, el viatge en vaixell val la pena i és menys cansat.




Trobareu signes que us faran adonar que l'ús del català allà encara és vigent i que molta gent el parla.


La Moreneta de la Catedral
Port de l'Alguer

No deixeu de provar les focaccies del Milese, al costat del port. Les millors de tot l'Alguer.


Bosa: preciosa ciutat a una horeta de camí de l'Alguer. Això sí per una carretera amb uns quants revolts. Fantàstic el seu pont vell i les cases de colors a les vores del riu. No deixeu de visitar el seu casc antic i una recomanació per dinar: el restaurant El borgo de sant Ignazio, allà provareu els plats més típics de la gastronomia sarda, les postres no us les podeu perdre.

Les acolorides casetes de Bossa

Sàsser: és la capital de la regió i possiblement el que menys val la pena. Feu una ullada a la seva catedral, el millor.

Detall de la catedral de Sàsser


Instintino: un poble preciós. Prop d'allà: cala Pelosa, una platja de sorra blanca que res ha d'envejar a les millors platges del Carib. No us la perdeu.

Cala Pelosa, una de les millors cales que conec




Castellsardo. Un dels millors poblets de la contrada. Prop d'allà, la roca de l'elefant. Un caprici de la natura.



Els carrers de Castellsardo tenen un encant especial
La roca de l'elefant als afores de Castellsardo



Arrivederci
Adeu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.