dimecres, 31 de maig del 2017

Manchester no és una ciutat lletja

Manchester no és una ciutat lletja. No ho és. És cert que potser no té l'atractiu d'altres indrets de Regne Unit però us puc assegurar que nosaltres li vam trobar uns quants
Només per veure les  seves encantadores biblioteques, passejar tranquil·lament en caure la tarda per la zona dels Canals, Castlefield, pujar a dalt de tot de la torre Beetham per gaudir d'unes vistes fantàstiques i fer un cafè i un tros d'excel·lent pastís a Richmond Tea Rooms, ja paga la pena.
Però anem a pams. Aquests són els meus consells per a un parell de dies per Manchester, la ciutat grisa amb encant. 

1. Si veniu amb tren des de l'aeroport o des d'alguna altra ciutat britànica anireu a parar a l'estació de Picadilly. A poques passes d'allà arribeu-vos fins als jardins de Picadilly des d'aquest punt podeu fer un passeig pel Northern Quartern, l'antic barri industrial avui en dia reconvertit en un dels barris de moda, amb botigues, pubs, restaurants i locals de marxa. 

Pintura mural a Northern Quarter
2. Aneu a visitar la Catedral passant pel Corn Exchange i arribant fins a la Chetham's Library. És un dels millors passejos que podeu fer. La catedral us sorprendrà i la Chetham's library, una biblioteca privada que permet l'accés al públic a determinades hores del dia, us encantarà. El Corn Exchange és si més no, curiós. Quan fa bon temps té una enorme nòria que permet tenir bones vistes de la ciutat. Al costat, per si us interessa, hi ha el museu del futbol.

Catedral de Manchester


Chetham's library

3. Continueu la ruta de biblioteques amb la John Rylands library. És senzillament meravellosa. I té una botiga que us obligarà a detenir-vos una estona. Feu-ho. A mi em va encantar la col·lecció de Shakespeare. Just al costat de la John Rylands hi ha un pub, The Lost Dene, on menjareu molt bé. Després us heu d'acostar a la Central library i des d'allà a l'Ajuntament. No podeu marxar d'allà sense buscar una de les sorpreses que Manchester us té preparades, l'església The Hidden Gem (,St Mary's Presbytery, 17 ) una joia com bé diu el seu nom i, certament, una mica amagada.

John Rylands library

Ajuntament de Manchester
Central library
The Hidden Gem


4. Abans que es faci fosc pugeu fins al pis 23 de la Beetham tower. Les 22 primeres plantes estan ocupades per l'hotel Hilton però la 23, té un ascensor directe que us porta , és un bar, The Cloud 23, on podreu prendre un cafè amb unes extraordinàries vistes. No oblideu anar al lavabo, és genial. 

La Beetham Tower
Un bar que no us podeu perdre

5.  Quan tingueu gana de sopar aneu cap a Castlefield, la zona del canals, una de les de més encant de la ciutat. Està plena de restaurants i bars de copes. El meu favorit: el bar Barça, com no.

Castlefield


El bar Barça (llàstima que estaven d'obres!!)
Un barri amic a Castlefield

6. Manchester té un dels salons de te amb més encant que he conegut: The Richmond Tea Rooms. Ambientat en la coneguda novel·la de Lewis Carroll, Alice in Wonderland, és el lloc excel·lent per fer un bon esmorzar o berenar. Alerta, hi ha cua! A nosaltres ens van reservar una taula per a tres quarts d'hora després d'haver arribat. Val la pena. Està al bell mig del Gay Village. Mentre esperàvem vam arribar-nos a Sackville Park, ben a prop, on hi ha uns jardins ben curiosos amb una escultura en memòria d'Alan Turing, pare de la informàtica, que va crear una màquina per desxifrar enigmes. Si heu vist la pel·lícula Enigma el recordareu.

The Richmond Tea Rooms
Qui es pot resistir?
L'Alan Turing i nosaltres

I, evidentment, els que estimeu el futbol teniu dues cites ineludibles: Old Trafford, on juga el Manchester United i l'Etihad Stadium on juga el City de Guardiola.
Què, encara penseu que Manchester és una ciutat lletja?
No, no ho és. Us ho asseguro.

Fotos
M. Clara Camps
Víctor Sanchis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.