dissabte, 14 d’agost del 2021

Ciutat del Cap, una de les més belles ciutats del món

 Ciutat del Cap, la segona ciutat més poblada de Sud-Àfrica, està considerada una de les més belles ciutats del món. I ho subscric. Ciutat del Cap enamora des del moment en què hi poses els peus. Tant el centre com els voltants us tenen preparades magnífiques experiències. Tot seguit us en mostraré les meves deu favorites, imprescindibles si teniu la sort de poder fer estada uns dies en aquesta meravellosa ciutat.

Quines són les 10 visites que no us podeu perdre a Ciutat del Cap?

1. Table Mountain

Table Mountain, la muntanya taula, és l'atracció turística número 1 a la ciutat. No en va està considerada una de les set meravelles naturals del món actual. Se l'anomena així per la forma plana del seu pic i presideix la ciutat. 

Table Mountain, la muntanya que presideix la ciutat

Per pujar a Table Mountain el més aconsellable és agafar el telefèric. Consulteu a l'enllaç els horaris. El preu és de 380 Rands, uns 23€ anada i tornada però només funciona quan el vent no bufa molt fort. És habitual el vent a Ciutat del Cap, així que millor mirar primer a la pàgina web si està en funcionament o no.

És una de les set Meravelles Naturals

Les vistes des de dalt us trauran l'alè però això sí, aneu ben abrigats sobretot si hi viatgeu a l'hivern. Entre d'altres coses podreu distingir els altres dos pics de la ciutat: el Lion's Head i la Signal Hill.

Les vistes des de dalt. El pic que es veu a l'esquerra és el Lion's Head

"Després de pujar una gran muntanya hom es troba només que hi ha moltes més muntanyes per pujar" Nelson Mandela



2. Waterfront

Victoria and Alfred Waterfront és un modern centre comercial que com indica el seu nom, es troba al davant del mar. Des d'aquí surten els ferris a Robben Island, l'illa on va estar presoner durant molts anys Nelson Mandela i que segur que la posaríem dins de les visites imprescindibles si hi haguéssim pogut anar. Amb la Covid l'illa ha patit una manca de públic que fa perillar la seva continuïtat com a lloc visitable a la ciutat i enguany només surten ferris els caps de setmana (i nosaltres justament vam estar de dilluns a dijous).
Malgrat això, passejar pel Waterfront és una de les coses més gratificants que es poden fer a la ciutat i a més, el millor lloc per fer un mos per la quantitat de restaurants i terrasses amb encant que s'hi poden trobar. 

El Waterfront, fins i tot té una nòria

"La valentia no és l'absència de por, és inspirar els altres a veure més enllà" Nelson Mandela


3. Bo-Kaap

Bo-Kaap és conegut com el barri malai. Va néixer arrel dels descendents dels esclaus que van ser portats des de Malàisia, Indonèsia, Índia i altres països i que van ser anomenats genèricament "cape malays" encara que no tots tinguessin aquest origen. Bo-Kaap en afrikáans, la llengua més parlada a Sud-Àfrica (barreja de neerlandès i anglès) significa per sobre del cap. És un barri multicultural i acolorit. Les seves cases estan pintades de diferents colors molt vius, no se sap massa el motiu. Hi ha qui diu que per reafirmar la identitat de cadascun hi ha qui per celebrar el final de l'apartheid i d'altres diuen que es van pintar un any per celebrar la fi del Ramadà. El fet és que a mi m'apassionen les cases de colors i no vaig parar de fer fotos tot el temps que vaig ser-hi allà. Em va seduir moltíssim, com ja esperava. També és el lloc adequat per comprar espècies ja que té unes botigues enormes on es troben de tots tipus.

Les cases de colors m'encanten

No se sap de cert el perquè d'aquests colors tan vius

"Què passa quan els nostres somnis es fan realitat? Nadine Gordimer

4. Greenmarket

És el mercat d'artesania més conegut de la ciutat. Es munta cada matí a la plaça del mateix nom i hi podeu trobar tot un ventall d'objectes típics per endur-vos a casa de record: màscares, imants, articles per a la llar, vestits, marroquineria...Resulta gairebé impossible marxar d'allà sense comprar res. Ah i el regateig és habitual. Sense passar-se per això que és la forma de guanyar-se la vida dels artistes locals i tota feina té un preu.

L'acolorit Greenmarket

"I què és la veritat sinó la manera com són les coses? J.M. Coetzee


5. Long Street

És un dels carrers principals i més carismàtics de la ciutat així com un dels més antics. Destaca pels seus edificis, molts d'ells d'estil victorià i pels seus restaurants i negocis d'arreu del món que el converteixen en el carrer més multicultural de Ciutat del Cap.

Un dels bonics edificis victorians de Long Street

"Els diners no donen l'èxit, la llibertat sí." Nelson Mandela

6. Company's Gardens

Situat al bell mig de la ciutat, aquest bonic i relaxant jardí té els seus orígens en un antic hort del segle XVII creat per alimentar la colònia holandesa. Passejant per Company's Garden podem trobar la perera més antiga del país, plantada per Jan van Rieebeck, l'holandès que va fundar la ciutat; un hort urbà (VOC) a disposició d'aquells que volen aprendre a conrear, la Biblioteca Nacional de Sud-Àfrica, el Museu Nacional Iziko, la font de Rutherford - que per cert estaven netejant la qual cosa va fer que trobéssim alguns peixets moribunds als voltants que ens van entristir molt - deu haver altra manera de fer les coses, segur- i nombroses estàtues, flora i fauna.



The Company's garden amb el Museu Nacional al fons

"Només escolta la veu del vent
 i el vent sempre es lamenta
perquè està sol."
Eugène Marais

7. Castell de Bona Esperança

El Castell de Bona Esperança fou construït pels colonialistes holandesos durant el segle XVII, la qual cosa el converteix en l'edifici més antic de la ciutat. Té forma d'estrella de cinc puntes amb un bastió a cadascun dels cinc costats. L'entrada costa 50 Rands, 3 €. 

El castell de Bona Esperança vist des de Table Mountain

"La major glòria no és caure sinó aixecar-se sempre" Nelson Mandela

8. Boulders Beach Penguin Colony

Si us agraden els pingüins no us podeu perdre aquesta escapada a uns 40Km de Ciutat del Cap, a la localitat de Simon's Town. A Boulders Beach trobareu una colònia de pingüins africans, els més petits de tot, mesuren al voltant de 60 cm, que de ben segur us entusiasmaran. Sembla que un bon dia van arribar en aquesta platja una parella d'aquests simpàtics animals que es van anar reproduint i van acabar creant aquesta colònia. 
S'han construït unes passarel·les de fusta per tal de poder-los observar amb tranquil·litat sense posar-los en perill. L'entrada val 170 Rands, uns 10€, que us semblaran molt ben aprofitats. Fareu moltíssimes fotos i vídeos.

La colònia de pingüins
 
Em semblen uns animalets molt simpàtics

"Cada paraula, cada imatge, es nodreix de nous records o de coneixements més profunds." Karel Schoeman

9. El Cap de Bona Esperança

Situat al sud del continent, hi ha tendència a creure que el Cap de Bona Esperança és el més meridional però no és així, aquest títol l'ostenta el cap d'Agulhas. El de Bona Esperança és el que es troba més al sud- oest. Anteriorment se l'anomenava el cap de les Tormentes - aquest fou el nom amb què el va batejar el navegant portuguès Bartolomé Díaz- i no és d'estranyar ja que són molts els vaixells que s'han enfonsat en aquesta zona degut al mal temps i les marees. El nom de Cap de Bona Esperança li fou donat per Vasco de Gama. L'espai pertany al Table Mountain National Park i és un lloc idoni per passejar, practicar esports aqüàtics o anar amb bicicleta. Es fan també activitats dirigides. El preu de l'entrada és de 320 Rands, uns 20€.

El Cap de Bona Esperança

Un rètol dona fe que és el lloc més al sud-oest del continent africà

De camí al Cap de Bona Esperança el paisatge és imponent. Cal que feu tres parades com a mínim en els llocs que ara us detallo.

- Camps Bay. Des d'aquí o des de qualsevol de les quatre platges de Clifton, podreu observar els 12 pics que conformen un dels laterals de Table Mountain i que s'anomenen Els dotze apòstols

Camps Bay amb alguns dels 12 apòstols al darrere

- Hout Bay des d'on podreu admirar el pic The Sentinel i agafar una barca fins a l'illa Duiker, anomenada l'illa de les foques. Nosaltres això no ho vam poder fer ja que en ser hivern sortien molt poques al dia.

Hout Bay amb The Sentinel al fons i les barques cap a l'illa Duiker

- Noordhoek Beach. Una de les platges més boniques de Ciutat del Cap. De sorra blanquíssima, és el lloc ideal per fer surf i també veureu molta gent muntant a cavall, ja que hi ha també un centre d'equitació. 

La preciosa platja de Noordhoek

"L'espai és només espai, la vida és només vida, és igual a tots llocs". J.M. Coetzee

10. Constantia i els seus vins

Ciutat de Cap és terra de vinyes i productora de vins d'una excel·lent qualitat. La zona més coneguda per tastar-los és la de Stellbonsch, a uns 50 Km del centre. No obstant, bastant més a prop, a uns 15 Km, trobem la regió vinícola de Constantia, amb unes finques excepcionals.
Comencem dinant a Block house Kitchen, un restaurant que ens va agradar molt on comencem a tastar els vins de la zona i fem coixí per al que vindrà després. Mengem un menú d'uns 12€ molt complet, amb dues opcions per triar de cada plat, en un entorn idíl·lic. 

Un bon menú i el primer contacte amb el vi de la zona, un blanc Sauvignon

Després ens dirigim a Groot Constantia, una de les grans finques vinícoles de la zona. Visitem el lloc i tastem cinc vins diferents. Entre ells el Pinotage, és clar, ja que és un vi negre que només es produeix aquí. 
Cadascú pot triar els que vulgui, inclosos els gran reserva. El cinquè tast el dediquem al vi dolç, tota una institució de la casa i que, igual que els altres, està boníssim. No ens atrevim a portar-nos-en cap a casa, que encara ens queda molt viatge i cinc avions però sí comprem xocolata amarada dels seus vins que també produeixen. L'experiència és de 10. 


    La finca de Groot Constantia

Tastant els vins. Anem marcant els que triem i ens els van servint

Txin-txin

"Ferms i constants compareixerem 
a la teva voluntat de viure o morir
Oh Sud-Àfrica, terra estimada."
Cornelius Jacobus Langenhoven


Fotos: Víctor Sanchis
Trobareu més fotos als destacats i a les guies d'Instagram 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.