divendres, 14 d’octubre del 2022

Puy du Fou, Toledo


ALERTA: ACTUALITZACIÓ NOVEMBRE 2023. L’EMPRESA ES NEGA A SUSPENDRE LA REPRESENTACIÓ ‘EL SUEÑO DE TOLEDO’ AMB UNA INTENSA PLUJA QUE OBLIGA ELS ESPECTADORS A ROMANDRE ASSEGUTS BEN XOPS I AMB ELS PEUS ENFANGATS, I ALS ACTORS A SORTIR A ESCENA EN CONDICIONS DEPLORABLES. NO ÉS LA NOSTRA EXPERIÈNCIA PERÒ CREC QUE ES PROU IMPORTANT PER FER-LA CONSTAR I QUE CADASCÚ PRENGUI LES SEVES DECISIONS ABANS D’ANAR AL PARC. LLEGIU AQUÍ LA NOTÍCIA.  

 El parc Puy du Fou està ubicat a poca distància de Toledo. N'hi ha un altre a França prop de Nantes, que encara no coneixem.

Es tracta d'un parc temàtic basat en la història i la literatura espanyoles a partir d'espectacles. No espereu trobar cap atracció, no n'hi ha cap.

El parc, com el coneixem ara, va obrir les seves portes l'any passat, el 2021. Abans, el 2019, es va construir una part per representar un únic espectacle, El sueño de Toledo, que encara es segueix representant a la nit i que compta amb tot tipus de mitjans tècnics i un aforament de més de 6000 espectadors. 

Entrada a Puy du Fou

El preu de l'entrada és de 56€ adult i 49€ nen si voleu l'experiència completa, és a dir, tot un dia al parc i l'espectacle nocturn. Amb un suplement de 7€, és a dir 63€ adult i 56€ nen, podreu accedir a un lloc preferent- primeres fileres- a l'espectacle nocturn.
També hi ha la possibilitat d'accedir només de tarda, amb l'espectacle nocturn o només en aquest i fins i tot una oferta de dos dies. A la nostra opinió això no cal ja que en un dia ho pots veure tot. Qui vulgui estalviar-se cues pot comprar el pase Emoción, que val 20€ i dona accés preferent als espectacles. Potser en temporada alta és útil però nosaltres no vam tenir cap problema per accedir a tots ells i per tant no el considerem necessari. Trobareu tota la informació i la venda d'entrades a l'enllaç de l'inici.

Els horaris dels espectacles canvien cada dia per adaptar-los a l'aforament. Dos dies abans es poden consultar a l'aplicació i el mateix dia podeu agafar els papers amb les hores juntament amb el plànol del parc, a l'entrada i en diverses zones del recinte.

Explorant el parc

Els espectacles que hi trobareu

Espectacles de gran format que requereixen arribar al menys mitja hora abans de l'inici:

A pluma y espada: En un espai que simula un Gran Corral de Comèdies i amb un decorat i uns efectes especials que et deixen amb la boca oberta, aquest espectacle, que dura 30', té com a protagonista l'escriptor del segle d'or Lope de Vega, el seu desterrament i el robatori de la seva obra.

L'escenari

"Si escribo de ajenos gustos
algunos versos quejosos,
gentilhombres de tu boca,
te los pintan como propios"
Lope de Vega

- El último cantar: sobre el Cid, basat en el poema èpic El cantar del Mio Cid. Els espectadors, col·locats sobre una plataforma giratòria ens anem movent pels diferents escenaris on té lloc la història. És molt espectacular. Durada 30'

El último cantar, sobre el Cantar del Mio Cid

"Con vos iremos Cid, por yermos y por poblados
no os hemos de faltar mientras que salud tengamos,
y gastaremos con vos nuestras mulas y caballos
y todos nuestros dineros y los vestidos de paño
siempre querremos serviros como leales vasallos"
Anònim

Cetreria de reyes: la història basada en el califat de Còrdova amb Abderraman III i Fernan González com a protagonistes és només una excusa perquè espectaculars aus de rapinya: àguiles, milans, òlibes, mussols... sobrevolin de manera màgica, el cap dels espectadors. Durada 30'

Cetreria de Reyes


Espectacle immersiu:

- Allende la mar océana: sobre Colon i la seva expedició a Amèrica. Aquí és l'espectador qui camina per dins la instal·lació recorrent les diferents escenes. Durada 25'.

Recorregut per la instal·lació

Espectacles curts:

Aquests els anireu trobant a l'exterior. Són curts, a peu dret i, això sí, tenen el seu horari marcat perquè no us en perdeu cap.

- El pregón de la Puebla: el pregoner llegeix els edictes del Concejo de la Puebla Real. Durada 5'

El pregoner

- El vagar de los siglos: petits discursos de personatges diversos sobre la història i el pas del temps. 5' aproximadament cadascun.

Una de les escenes del Vagar de los siglos

- Las elucubraciones del sereno: discurs d'un sereno del Toledo d'època. Durada 5`'.

El gran espectacle:

- El sueño de Toledo: L'espectacle que va donar inici al parc té lloc al vespre. L'hora canvia segons el moment de l'any. Es tracta d'una passada ràpida per 1500 anys d'història, protagonitzada per més de 200 actors i amb uns efectes espectaculars. És a l'aire lliure i dura 80'.

Preparats per al gran espectacle

Detall de l'espectacle El sueño de Toledo

Els espais del parc

El Arrabal: És un bon lloc per descansar. Aquí trobareu diversos restaurants on menjar o prendre alguna cosa. Al caure la tarda sol haver concert per amenitzar l'estona abans de l'espectacle nocturn.

El Arrabal, un bon espai per menjar o prendre alguna cosa

- La Puebla Real: és el lloc dels artesans. Un bon espai amb botigues i també llocs de restauració. En aquest espai té lloc el pregó.

La Puebla Real

- El Askar andalusí: el campament d'Abderraman III, està ple de haimes on prendre un te amb pastes i altres menjars típics àrabs. Aquí es troba l'espai on es fa la Cetrería de Reyes.

L'Askar andalusí

- La venta de Isidro: recrea una finca rural de l'edat mitjana, amb eines de llaurar, animals...

La venta de Isidro

Restauració

Al llarg de tot el parc trobareu molts llocs on menjar i beure per a totes les butxaques. Si voleu fer un combo (menú que inclou un entrepà, pizza, hamburguesa... més beguda i postres) en teniu des de 13€ fins a 21€. També podeu menjar més econòmic agafant un entrepà i una beguda.
Nosaltres vam tastar aquests dos:

- El rincón del herrero: els entrepans estan molt bons i podeu triar el que vulgueu per fer el combo, amb beguda i crema de xocolata belga. 13€

- La tahona de Honorato: aquí vam sopar una coca de recapte amb beguda i crema de xocolata belga per 13€. Es troba a l'Arrabal per la qual cosa vam poder gaudir del concert en directe mentre sopàvem.

Punts forts i febles del parc

Com a punts forts destacaríem la qualitat dels espectacles, els seus espais i els mitjans i efectes especials que són espectaculars. També el servei d'informació, ja sigui en el propi parc o per mitjà de l'aplicació.

Com a punts febles trobaríem l'organització de les cues, de vegades una mica caòtica, i el fet que hi hagi estones del dia en què no hi ha cap espectacle i l'única cosa que es pot fer és entrar a les botigues o menjar i beure ja que passejar pel parc sense anar enlloc no té massa atractiu. L'absència de zones d'ombra fa que a l'estiu, a més, transitar-lo sigui força dur.
 
Com arribar a Puy du Fou?

Al parc us podeu arribar amb cotxe, però si voleu aprofitar els bons preus que tenen els trens a Madrid, des de la mateixa estació d'Atocha podeu agafar un tren fins a Toledo que us durà en mitja hora. Des de Toledo al parc no hi ha cap transport públic però sí un privat que podeu reservar AQUÍ Us durà al matí i us recollirà en acabar l'espectacle nocturn.

Trobareu més fotos a INSTAGRAM
Fotos:
Víctor Sanchis







  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.