dijous, 11 de gener del 2024

Una escapada a Nuremberg. Si és per Nadal millor

 Nuremberg és una ciutat alemanya pertanyent a l'estat de Baviera. La segona ciutat important d'aquest estat després de Munich. Es considera una de les més boniques del país i el seu mercat de Nadal, un dels més emblemàtics. Així que visitar-la és un bon pla en qualsevol època de l'any però si ho podeu fer pels volts de Nadal, molt millor.

La nit fa màgica Nuremberg

El centre de Nuremberg es pot recórrer a peu. Comenceu la visita a la plaça del mercat, la Hauptmarkt, on té lloc el mercat de Nadal, que és un dels més antics i és realment impressionant. Aquí s'alça, majestuosa, la Frauenkirche, l'església de Nostra Senyora, amb el seu flamant rellotge carilló, Männleinlaufen. Us heu de palplantar al davant a les 12h, per presenciar la desfilada dels diferents personatges d'aquest rellotge mecànic. Una delícia!

    A les 12h es quan podreu veure en funcionament el rellotge

Al mig de la plaça veureu també la Schöner Brunnen, la font bonica. Ho és molt de bonica i a més diuen que si feu girar l'anell que hi ha penjat, tres voltes senceres, atraureu la bona sort. Nosaltres ho vam fer, per si de cas, i ho vam immortalitzar i tot.

Que quedi constància que vam fer girar l'anell

Enmig de les paradetes del mercat de Nadal, la font bonica

Des de la plaça del mercat pugeu cap al castell, el Kaiseburg, una mica de pujadeta de res. Aquí us aconsellem visitar el pou profund (la visita es fa amb guia) i pujar a la torre del pecat, amb unes vistes que treuen l'alè. L'entrada combinada per aquests dos llocs costa 4€. Consulteu aquí horaris i preus actualitzats.

El castell

La visita al pou profund és espectacular. La guia tira una moneda perquè pugueu sentir quant triga en caure i comproveu que realment és profund, que ho és. Després fa baixar unes espelmes i les torna a pujar. Us sorprendrà l'estona que triguen. Espectacular!!

La guia fa baixar i pujar aquestes espelmes

Pel que fa a la torre, val la pena pujar els seus poc més de 100 graons i gaudir de les fantàstiques vistes 360º que hi tindreu.

El castell vist des de la torre

Baixant del castell arribeu-vos a la casa d'Albert Durero. El famós artista del Renaixement alemany va néixer aquí i la seva casa és ara un museu on, a més de veure com vivia, podreu admirar algunes reproduccions de les seves obres així com la seva impremta. De tant en tant es fan exposicions temporals on sí s'exhibeixen les originals. Consulteu aquí preus i horaris.

Casa d'Albert Durero

Adam i Eva són de les meves preferides. Les originals es troben a El Prado

Des d'allà podeu anar al carrer dels curtidors, Weissgerbergrasse, molt animat, amb les típiques cases d'entramat de fusta i ple de botigues curioses. Estareu a prop del riu, el Pegnitz. Aneu-hi i podreu admirar i trepitjar els seus ponts més emblemàtics: el pont del botxí, Henkersteg, un preciós pont cobert del segle XV, anomenat així perquè aquí es troba la que era la casa on vivien els botxins fins al segle XIX, lluny de la població ja que la seva feina no era considerada prou honrada. També el pont de la Cadena, Kettensteg, just sota la muralla, que va ser el primer pont penjat del país.

El pont del botxí


Aneu a visitar les altres dues esglésies que junt amb la Frauenkirche són les més emblemàtiques de la ciutat. Es tracta de Sant Sebald, la més antiga, i Sant Llorenç, reconstruïda després de les destrosses causades durant la 2a Guerra.

L'església de St Llorenç

No us perdeu l'estrambòtica font del Carrusel del Matrimoni, Ehekarussel, una obra que va generar molta polèmica. Es troba just al davant de la Torre Blanca, Weisser Turm, que forma part de l'antiga muralla.

La font del Carrusel del Matrimoni

La torre Blanca decorada amb els llums de la Christkind, la protagonista del mercat de Nadal

I des d'allà seguiu fins a un dels llocs més bonics, al meu parer, el Handwerkerhof, pati dels artesans. Un petit recinte ple de botigues encantadores d'artesania i algun lloc on tastar les famosos salsitxes. Deixeu-vos portar per l'ambient medieval que s'hi respira. És com fer un retrocés en el temps.

El pati dels artesans

Més allunyat del centre, tot i que podeu anar a peu - una mitja hora- o bé agafar el metro U1 (parada Bärenschanze) es troba el Palau de Justícia, Justizpalas on podreu visitar el Memorial dels Judicis de Nuremberg, que com sabeu es van celebrar en aquesta ciutat i en ells es van jutjar els líders nazis per crims a la humanitat.  El Memorial consta de dues parts: la visita a la sala 600 on es van celebrar els judicis (aviso que posa la pell de gallina) i una exposició per comprendre millor com van ser, a partir d'uns plafons que us traduirà una audioguia inclosa en el preu de l'entrada. També podreu veure alguns objectes que s'hi han conservat com ara els bancs originals on van seure els acusats. Al final d'aquesta visita podreu tornar a veure la sala a través de unes finestres i un holograma us permetrà visionar com era en aquell moment. Una visita imperdible. Consulteu aquí tota la informació referida a lloc, horaris i preus.

La sala 600 tal com està a l'actualitat

Els bancs originals on van seure els acusats

"Per què el món sencer sent la remor de les fulles a la petita sala de tribunals de Nuremberg? No només hi ha 20 gàngsters assedegats de sang al banc dels acusats. Al banc dels acusats hi ha el feixisme, la seva ideologia ferotge , la seva insídia, la seva amoralitat, la seva vanitat, la seva misèria"  Ilija Ehrenburg

I si us hi esteu tres dies o més no podeu marxar sense visitar la veïna Rothenburg ob der Tauber, un poblet de conte de fades on diuen que es van inspirar per fer la pel·lícula de Pinotxo. Llegiu aquí l'entrada sobre Rothemburg

Per anar des de l'aeroport fins al centre agafeu el metro U2. És fàcil i ràpid. Els bitllets es compren a les màquines. Hi ha bitllets de trajecte curt (màxim 3 parades). Aquests no valen per a l'aeroport però us seran útils per anar des del centre al Palau de Justícia, per exemple.

I quan tingueu gana aquí van els nostres consells. El més típic són les salsitxes que estan boníssimes i se solen demanar per quantitat: 8, 12 o 20 normalment. S'acompanyen amb diferents amanides i salses i dels deliciosos Pretzels. Tot regat amb les excel·lents cerveses del país.

- Nuremberg Bratwursthaule A la plaça de l'Ajuntament. Molt cèntric.
Mautkeller, una cerveseria amb molt d'encant i molt d'ambient.

I si esteu per Nadal no perdeu l'oportunitat de menjar al Mercat de Nadal. Us sortirà força econòmic i és tota una experiència.

Les salsitxes, l'amanida de patata i els pretzels, menjar típic d'aquí

Agraïments a les meves amigues, companyes de viatge

Imma Castro (autora d'alguna de les fotos)
Àurea i Marta

Podeu contractar un Free Tour per Nuremberg

Un Tour de Nadal pels mercats o

Un tour pels Ponts del riu Pregnitz

Trobareu més fotos i informació a Instagram









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.