dimarts, 11 d’octubre del 2011

BERGEN

Bergen és una ciutat amb molt encant. Se l'anomena la porta d'entrada als fiords i és que des d'allà podeu accedir fàcilment als fiords noruecs més importants.
Amb un parell o tres de dies la podreu veure perfectament.

Què és el que no us heu de perdre?

Primer de tot el port: Bryggen. Les seves casetes de fusta són patrimoni de la humanitat. Cada una d'elles és en l'actualitat una botiga, la majoria de records. Passegeu també pels carrerons estrets entre les cases. Són encantadors.

Bryggen

Els passadissos entre les cases de fusta són un encant

No és d'estranyar que siguin patrimoni de la humanitat

Després heu d'anar al mercat del peix. Tot un espectacle. Aneu a l'hora de dinar i així, quan se us hagi estimulat d'allò més la vista i l'olfacte, passareu al sentit del gust. Trieu el que vulgueu i us ho cuinaran al moment, després busqueu lloc en les llargues taules de fusta, envoltats de gent de totes les nacionalitats i gaudiu-ne. Us serà fàcil ja que la gran majoria dels que hi treballen, sobretot a l'estiu, són catalans. Així que no us costarà demanar allò que vulgueu: el salmó, les gambes... tot acompanyat per una bona amanida.
Aquí vam tastar per primer cop la carn de balena que estava molt bona. Amb una textura i un gust proper a la vedella, ens va agradar molt.

Una molt bona opció per dinar. Sembla un bistec oi? És balena


Trieu allò que us agradi i us ho cuinaran

Quan veieu que no plou massa ( és difícil ja que a Bergen plou quasi sempre) aprofiteu per agafar el funicular i pujar al mont Floyen. Des d'allà les vistes sobre la ciutat són espectaculars.
Trobareu aquí la informació sobre horaris i preus


Funicular cap al mont Floyen

Les vistes des del mont, si no està tapat, valen la pena.

Una excursió molt interessant és la de la casa de Eduard Grieg. Heu d'agafar el tramvia, l'únic que hi ha, però us he de dir que des de la parada fins a la casa haureu de caminar una mitja hora, i una altra mitja per tornar, és clar. Tan fàcil que seria posar un autobús llançadora, no? Val la pena la caminada. Després de la visita podreu gaudir d'un concert de mitja hora a l'auditori. Fantàstic!






Casa d'Eduard Grieg


Molt interessant és també l'església de fusta de Fantoft. Tot i que no és l'original, que fou destruïda per un incendi intencionat el 1992, la nova és una còpia idèntica. Les esglésies de fusta noruegues tenen un encant especial. Des del centre us heu d'arribar amb els busos 5, 6 o 16E

Fotos:
Víctor Sanchis


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.