dissabte, 13 d’octubre del 2018

l'Atelier des Lumières. Paris

Des del passat mes d'abril París té un atractiu més - per si en fossin pocs- per visitar-la. I és que el 13 d'abril de 2018 es va inaugurar a la capital francesa L'Atelier des Lumières, considerat el primer museu d'art digital de París. A França ja n'hi havia un altre: el Carrières des Lumières a Les Baux- de- Provence, que vam visitar fa uns quants anys.
L'Atelier es troba a la rue Saint- Maur, 38, entre Nation i Bastille, en un edifici del segle XIX que havia estat una fundició de ferro, la Fonderie du Chemin Vert, creada pels germans Plichon i que fou tancada el 1929 en plena època de crisi internacional.
Entrar a l'Atelier és com fer una immersió a l'interior dels quadres ja que les projeccions des del terra fins al sostre, en parets de més de deu metres d'alçada et fan sentir envoltat de les obres d'art.   
Utilitza 140 videoprojectors i un so espacial.
Els visitants poden gaudir de tres projeccions: dues curtes i una més llarga, d'uns 30 minuts. Aquesta última enguany està dedicada al pintor austríac Gustav Klimt i encara que en principi, havia de durar fins al novembre, s'ha prorrogat fins al gener de 2019.
Admirar el famós Petó de Klimt en aquestes dimensions, no té preu.
La meva recomanació és que compreu les entrades per internet, us estalviareu cues i us assegurareu l'entrada ja que hi ha dies, sobretot en cap de setmana, que està ple.





Diferents moments de la projecció
Una de les sales
Una bona idea per abans o després de la visita és fer una parada gastronòmica a la pizzeria Oxymore - amb nom de recurs literari havia de ser excel·lent, sense dubte - on fan unes pizzes a la francesa per llepar-se els dits. Es troba a la mateixa rue Saint-Maur, al número 60.
La carta de pizzes


Us encantaran les pizzes

No massa lluny teniu una pastisseria Popelini. N'hi ha diverses, repartides per tota la ciutat. S'especialitzen en un tipus de pasta anomenada chou. És com una petita magdalena rodona i ben farcida de tot allò que us pugueu imaginar. Són un plaer molt gran. Podeu consultar al web les adreces. Si esteu per París les heu de tastar.

Nosaltres vam triar xocolata negra


Fotos:
Víctor Sanchis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.