dilluns, 15 de juliol del 2019

FUTUROSCOPE. Guia per aprofitar bé un dia al parc

(Entrada actualitzada al febrer de 2024)

A Futuroscope vam anar per primera vegada l'any 2005 i ara, aquest 2019, gràcies a TBmeeting hem tingut ocasió de tornar i poder observar en directe els canvis que ha patit el parc en els darrers anys. En teníem ganes. Fa uns mesos vam anar a una presentació a Barcelona i vam veure que estaven molt compromesos amb la sostenibilitat, la gestió de residus i el medi ambient.  L'hem trobat molt renovat, molt més modern i adaptat als temps i a més, recentment ha estrenat una part dedicada exclusivament als nens, Futuropolis. Només entrar em va cridar molt l'atenció l'espai per carregar les bateries dels dispositius electrònics, un arbre d'energia. Ho vaig trobar una idea genial.

Espai per carregar les bateries. Jo el vaig batejar com l'arbre d'energia


Entrada a Futuroscope

Què us recomanem per a un dia per Futuroscope?

- El viatge extraordinari. Comenceu per aquí, sobretot si arribeu d'hora. És la darrera novetat i l'única atracció on vam fer una cua considerable, uns 45' però va merèixer la pena.  Embarcareu a l'Skyloop i seguint les petjades de Phyléas Fogg, fareu la volta al món. Abans d'embarcar el capità de la nau i la tècnica, la Irene, us faran una xerrada. -"Ehh farem la volta al món en 80 dies"- diu el capità; -"La farem en segons, capità, que la nau és de darrera tecnologia"-  replica la tècnica No sols viatjareu pels cinc continents sinó que també sentireu olors, música i fins i tot us mullareu una mica. 


L'edifici de l'atracció El viatge extraordinari

- Ballant amb robots. És una atracció del famós DJ Martin Solveig. Consisteix en pujar a un robot gegant on caben dues persones i que balla a un ritme vertiginós al so de la música que ell ha triat. Hi ha tres nivells d'intensitat perquè et belluguis poquet, bastant o molt. Abans de posar en marxa l'atracció el personal et pregunta quin nivell vols.

- Arthur. l'aventura 4D. Ens va agradar molt. Aquí vius el món dels Minimoys, uns éssers diminuts, i et converteixes en un d'ells per viure una increïble aventura a bord d'una marieta voladora. El creador de l'atracció el Luc Besson, un director i guionista francès.

- Xperience. Aquesta atracció també és de les més noves, del 2018. Consisteix en fer de copilot del famós campió de Fórmula I Sebastien Loeb. És tecnologia 5D. T'has de posar el casc i les ulleres i a córrer. Està força ben aconseguida.

- La màquina del temps. Aquesta em va encantar. Els Rabbids en són els protagonistes. Puges a bord d'un trenet, et poses les ulleres i a viure diferents etapes del temps. És molt divertida i he de confessar que em vaig enamorar bojament dels Rabbids.

Els rabbids em van robar el cor


- La Vienne dinamique. Aquesta atracció ja la vam provar quan vam ser la vegada anterior però ens va venir de gust repetir. És interessant. Vius la història d'un noi que s'ha de casar i totes les seves aventures per arribar a l'hora al casament recorrent la regió de la Vienne. Està plena d'efectes que et fan sentir el vent, la velocitat i fins i tot els esternuts d'en Guerliguet, el tronc de roure que ajuda al personatge protagonista a arribar al seu destí.

- Dynamic. És una aventura futurista que et simula que vas a bord d'una màquina a mil quilòmetres per hora. No és la que més ens va agradar però també té el seu què.

Vull fer una menció especial a l'Aerobar. No és una atracció, és un bar, com bé diu el seu nom però un bar molt especial. Aquí tens ocasió de consumir la teva beguda a 35 metres d'alçada i això no ho pots fer cada dia. Com és evident no està inclòs en l'entrada així que has de pagar a part l'import que t'inclou la consumició i el viatge fins a dalt i tornada a terra. El preu va dels set euros aproximadament que costa un refresc als dotze de la copa de cava. Però ja que estàvem ens va fer il·lusió viure aquesta experiència diferent. El temps és d'uns 10 minuts, Compres a baix la teva beguda, puges, et cordes el cinturó de seguretat i a gaudir de les vistes mentre te la prens. A cada tongada pugen dotze persones. Té una zona amb cadires i taules per si t'has d'esperar. 


A punt de pujar a l'Aerobar

Dalt de l'Aerobar

A 35 metres sobre el terra

I, encara que no anàvem amb nens no vam poder resistir la temptació de visitar la zona més nova del Parc, Futuropolis, la ciutat dels nens, que havíem conegut en la presentació que s'havia fet a Barcelona. És nova de trinca i està molt, molt bé. Llàstima no poder fer-nos petits per unes hores!!! Té 21 atraccions entre les que destaquen un circuit de cotxes elèctrics i fins i tot un aeroport.
Els personatges que habiten aquesta ciutat són: Lucie, constructora, Tom, formadors de nens bombers, Malo, vigilant de la base nàutica, Bégonia , jardinera. També hi ha els dolents: Darko i la seva banda que volen espantar els nens però que no ho aconsegueixen gràcies a les tres heroïnes Elastica, Elastine i Elastane que ho impedeixen.



Futuropolis, la ciutat dels nens, novetat d'aquest any


Qui fos nen!!

Per acabar una de les coses que més em van agradar, l'espectacle nocturn La forge aux étoiles, del Cirque du Soleil. Quan es fa de nit, poder seure tranquil·lament a la vora del llac i veure un espectacle que desborda llum i color i que té el segell del gran Cirque du Soleil és un plaer molt gran. I com una imatge val més que mil paraules, que millor que un breu vídeo perquè us en feu a la idea.
(Atenció, l'espectacle actual ja no es aquest. Llegiu l'actualització 2022 més a baix)



Si teniu ganes d'anar a Futuroscope o de tornar, si ja havíeu estat com nosaltres, ara és el moment. I sobretot si teniu nens petits, no us ho penseu més.
Vull donar les gràcies a Travelbloggers meeting així com a Tourisme Aquitania i a Futuroscope per l'oportunitat i el tracte excel·lent que ens van donar .


Actualització 2022

Aquest 2022 el parc anuncia novetats interessants. Primer de tot, una nova atracció: Caçadors de tornados on es convida els visitants a seguir un grup de caçadors de tornados en el precís moment que se'n detecta un. L'atracció tindrà la pantalla led més gran d'Europa i efectes com vents, pirotècnia, decorats mòbils i fins un cotxe 4X4 real a l'escenari.

Pel que fa a l'espectacle nocturn, des del 2021 es presenta La clau dels somnis, que ha obtingut diversos premis al millor espectacle multimèdia.

També s'inaugurarà un nou hotel, el primer temàtic, l'Hotel Station Cosmos, que simularà una estació galàctica on cada habitació serà una nau espacial, i un nou restaurant l'Space Loop, amb pantalla tàctil a totes les taules per fer les comandes i on els plats i les begudes seran llançats per una rampa vertical fent loopings per arribar als comensals. 

I una fantàstica notícia: Ryanair operar un vol directe a Poitiers,2 cops per setmana: divendres i dilluns.
Ja no hi ha excusa per no arribar-s'hi.
Consulteu aquí els preus, horaris i altres informacions pràctiques.


Actualització 2024

Enguany s'inaugura un nou espectacle, Éclipse, on un duet format per un braç robòtic gegant i un artista us transportarà a un món de videomapping, làser i efectes especials.
També hi haurà la projecció d'una nova pel·lícula, Antarctica.
Pel que fa a Futuropolis, la zona dels nens, s'incrementa amb dues noves atraccions: Hydro Dynamo, un gronxador gegant a 12 metres d'alçada on els nens participaran en el proveïment d'aigua de la central hidroelèctrica de Futuropolis i El riu de llenyataires, uns tronquets que van per l'aigua amb capacitat per a dos nens o un nen i un adult.

Quant a l'oferta hotelera, un nou concepte d'allotjament, l'Ecolodgee, a la vora de l'aigua complementa l'hotel temàtic Station Cosmos.

L'Ecolodgee, allotjament amb encant

Però sense dubte la novetat estrella enguany és la inauguració al juliol de 2024 del parc aquàtic Aquascope. Amb capacitat per a 1500 persones, oferirà 4 zones diferenciades: 
- Una zona de sensacions amb 8 tobogans amb efectes i una piscina d'onades.
- Una zona d'immersió amb videomàpping interactiu i un cine aquàtic.
- Una zona de joc per als nens.
- Una zona exterior, obert a l'estiu, amb platja, piscina i riu.

Aquascope, la gran novetat del 2024

Fotos: 
Víctor Sanchis



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.