dimecres, 6 d’abril del 2016

SEGUINT LES PASSES DE MANZONI. LECCO. LAGO DI COMO

Després d'una gratificant lectura de la novel·la Promessi Sposi de Manzoni, la segona obra literària més coneguda i valorada d'un escriptor italià al darrere de La divina comèdia, aprofitem una escapadeta de setmana santa al lago di Como per recórrer l'itinerari manzonià.


Vam començar al B&B on ens vam allotjar: Alla Rocca dell Innominato  (un dels personatges més entranyables de la novel·la i que es troba relativament a la vora de les restes del castell on, suposadament,  hi habitava).   L'allotjament consta de tres habitacions: la verda, anomenada Renzo, el nòvio;  la rosa, anomenada Lucia, la nòvia i la lila, Agnese com la mare de Lucia. Tot en ell respira Manzoni.




          Les habitacions són espaioses i molt agradables.El menjador, sala comú, molt ben decorada i presidida per un quadre que representa una escena de la novel·la, és també el lloc on prendre un te i unes pastes per refer-se del cansament de tot un dia sense parar.



L'habitació Lucia

                   
El menjador

       
Només sortir del B&B, ens trobem amb el que seria la casa del Sarto, el personatge que acull Lucia després que aquesta abandoni el castell de l'Innominatto.

Suposada casa del Sarto

Com us he dit abans, el castell de l'Innominatto es troba relativament a prop,  tot i que pujar fins dalt és una bona caminada que no vam fer. El personatge del Innominatto està basat en un personatge real que sembla ser que podria ser família del propi Manzoni per la via materna
La rocca dell Innominatto



Més a la vora del centre de Lecco, al barri de Pescarenico, trobem l'església, convent on vivia fra Cristòfor i una plaça dedicada al personatge benefactor de la parella.



Església on vivia fra Cristòfor




Placa de la plaça

Ens arribem al barri d'Olate on trobem tres lloc més molt significatius: la casa de Lucia, l'església de Don Abbondio i el palauet de Don Rodrigo.


La casa de Lucia és avui on restaurant on vam entrar i, amablement ens van ensenyar dos exemplars de la novel·la, un del segle XVIII i l'altre il·lustrat. Dues veritables joies.



Façana de la casa de Lucia
Placa de la casa

Els dos llibres


L'església de Don Abbondio es troba a unes poques passes de distància








No massa lluny però sí després d'una pujada considerable, arribem al que se suposa que havia estat el palauet de Don Rodrigo.




Per acabar, evidentment, ens vam arribar a la Villa Manzoni, la casa paterna on l'escriptor va passar la seva infantesa


Foto de tots quatre davant la casa per immortalitzar el moment


La típica agulla amb què es pentinaven les dones a l'època


El bressol de l'escriptor


Vestits de l'època



Fotos

M. Clara Camps
Víctor Sanchis

1 comentari:

  1. Genial descripció d'aquest interessant viatge literari. Orgullosa d'aparèixer-hi en persona i com a col·laboradora

    ResponElimina

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.