dilluns, 11 de juny del 2018

Els cocodrils sagrats de Bazoule. Burkina Faso

Quants reportatges de cocodrils hauré vist a la vida? Moltíssims. Però el que és ben segur és que mai hauria pogut imaginar que en tocaria un, és més, que gairebé m'hi seuria a sobre d'un. I sí, ho vaig fer. On? A la reserva de cocodrils sagrats de Bazoule, a Burkina Faso, no gaire lluny de la capital, Ouagadougou.
Diu la llegenda que aquests cocodrils van caure del cel fa uns 600 anys, que ells mateixos van cavar un gran forat que en omplir-se amb les aigües de la pluja va donar lloc al llac i que van dur la prosperitat a la tribu dels Mossi que habitava allà. És per això que aquests cocodrils són respectats i venerats per ells, són sagrats.
Per arribar a Bazoule cal sortir d'Ouaga (com li diuen familiarment a la capital) en direcció a Bobo Dioulasso fins a Tanguen Dassouri, uns 23 Km, i des d'allà seguir les indicacions.
Aquests cocodrils viuen uns 150 anys i, els exemplars adults, fan al voltant de cinc metres de llarg. S'alimenten de pollastres vius. És tot un espectacle veure com els devoren. Els cocodrils no mengen mai animals morts. 

Tot i que estan avesats a la presència de persones humanes, cal anar en compte ja que són extremadament perillosos. Jo em vaig acostar a fer una foto a un que nedava tranquil·lament i vaig ser estirada providencialment de la samarreta per un nadiu que ja sabia què anava a fer: sortir del llac en direcció a mi. Mama por!




Entrada al llac







Aquest esperava per aquí tranquil·lament a veure què pescava
Aquest es deixava acaronar. Era un més del grup


Aquest ja venia a buscar-me
Estava quiet oi? Ja no
El cos el té ben dur però les potes són tovetes. Quin gust acaronar-lo!

És tota una experiència molt recomanable en un país tan acollidor com és Burkina Faso (país d'homes íntegres)

Per arribar a Ouagadougou Air Maroc té vols a un preu que ronda els 700 euros, amb connexió a Casablanca. El preu inclou la facturació de fins a dues maletes de 22 quilos, així que podeu aprofitar per portar alguna cosa a les gents d'allà que us seduiran per la seva hospitalitat. El sabó, xampú, tovalloles i altres articles de neteja són ben rebuts. També la roba, sobretot l'esportiva. Els agrada molt el futbol i hi ha molta afició al Barça.  

Fotos: Toni Closa, Francesc Subirats, Jaume Tomillero i Abel



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.