dissabte, 26 de desembre del 2020

Poblenou Urban Distrit. Redescobrint Barcelona

Poblenou Urban District és una associació formada per professionals independents, empreses i organitzacions del món de l'art, el disseny, la innovació i la gastronomia del Poblenou. El seu objectiu principal és posicionar el barri com el districte creatiu i cultural de Barcelona. I és que des de fa uns anys el barri del Poblenou ens encanta, així que vam aprofitar que el passat cap de setmana del 18, 19 I 20 de desembre coincidia l'Urban Creative District- amb portes obertes a la majoria de llocs, actuacions musicals...- amb el cap de setmana que des de Barcelona Travel Bloggers havíem acordat fer una acció conjunta per la ciutat -#Bcntb7- per anar a recórrer el barri i conèixer tot allò que poguéssim i tot i que ens van quedar moltes coses per veure - que veurem de ben segur en d'altres ocasions- vam descobrir i redescobrir un munt de llocs molt recomanables que us explico tot seguit.

TransfoLAB BCN. Ciutat de Granada 71

TransfoLAB és un espai compartit on s'aposta per donar una segona vida a les coses. Així la seva filosofia és crear disseny i experimentar a partir de deixalles, objectes inservibles o runes. Prèvia reserva de l'entrada vam tenir ocasió de passejar-hi per l'espai així com de conèixer alguns dels seus creadors.

Experimenten a partir d'escombraries

Vam tenir ocasió de conèixer alguns dels creadors

Valkiria. Pujades 126

Valkiria és un espai de coworking en una nau industrial de 1500 metres quadrats que també permet el lloguer dels seus espais per events cooperatius. Ens va enamorar el seu bistrot on organitzen àpats temàtics, concerts i on pots prendre una copa o un cafè en una ambient encantador. 

Valkiria, espai de coworking i lloguer d'espais

Es defineixen com un centre d'innovació en l'entorn laboral


El Bistrot ens va enamorar

És un lloc ideal per relaxar-te prenent un cafè o una copa

Espai Joliu. Badajoz 95

L'Espai Joliu és bastant més que una cafeteria, és una concept store-cafeteria. És a dir que igual et pots prendre un cafè, un pastís, un te o un smoothie com comprar, plantes sobretot, però també pots trobar revistes, papereria o ceràmica. Un lloc amb un encant indescriptible ubicat també, com la majoria d'aquests espais, en una antiga nau industrial.

L'entrada de l'Espai Joliu


Alblanc atelier. Badajoz 90

Alblanc és una floristeria. Però no una floristeria qualsevol, és una de les més boniques que he vist. És també taller. Busca connectar amb les emocions i transmetre pau i harmonia a través de les seves decoracions florals. I ho aconsegueix. El nom de l'espai és molt encertat ja que el blanc és el color predominant. Vam ser-hi el dia de la seva inauguració i ja ens va enamorar i ara ens ha reenamorat. Em declaro fan total d'aquest espai. 

Un dels encantador racons
 
Un altre racó, i no me'n cansaria de posar fotos i més fotos

BAU. Pujades 118

La BAU és el Centre Universitari de Disseny de Barcelona. Està adscrit a la Universitat de Vic i a la Central de Barcelona. Aquí es poden cursar estudis de grau de disseny, màsters, postgraus i doctorats. L'espai té molt d'encant i val la pena donar un cop d'ull.

Inspeccionant el BAU

La Plataforma. Pujades 99

La plataforma és una galeria d'art contemporani que és també estudi de producció audiovisual ubicada en una antiga impremta. També actua de punt de trobada per events i noves experiències gastronòmiques i com a espai obert per al desenvolupament de projectes creatius.

Aquí es ven art, sense dubte



Detall de la galeria



L'Academy of art Barcelona, un lloc que desconeixia i que em va impressionar gratament. És una escola d'ensenyament de dibuix, pintura, escultura i art digital amb un mètode d'ensenyament clàssic i amb professors reconeguts internacionalment. Vaig tenir la possibilitat de fer una visita i poder veure també el taller privat d'un dels seus professors, el Jordi Díaz que està treballant en una sèrie de pintures inspirades en La Divina Comèdia de Dant que són una passada. Ara està recreant l'infern i té pensat seguir amb el Purgatori i el Cel. Val la pena aprofitar quan fan portes obertes per anar a conèixer aquest lloc tan peculiar interessant.
Uns dels quadres de la sèrie L'infern

Un dels espais de l'Acadèmia


Altres indrets que coneixem del barri i que us recomano, a banda del Teatre Nacional, l'Auditori o la sala Beckett dels que som assidus, són L'Ideal, centre d'Arts Digitals on hem vist les dues darreres exposicions _ la de Van Gogh i la de fotògrafs del segle XX- que ens han encantat; l'Espai Simon, un espai de showroom; el Museu del Disseny; La Escocesa, centre de creació per a artistes; la Fundació Palo alto; la Casa Àsia; el museu Can Framis, ; el mític Tío Che, amb les millors orxates i gelats; el Catacroquet, especialistes en croquetes, tot és croquetable segons ells; el Casino de l'Aliança o l'Hotel Barcelona Princess entre d'altres. I en queda molt Poblenou per descobrir. I del que estem segurs és que ara per ara és un dels nostres barris preferits de la ciutat.




Gaudint de l'expo Van Gogh a L'Ideal

L'Escocesa, que vam conèixer en una edició del 48 Open House BCN

Esperant més ocasions com aquesta de conèixer el Poblenou 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.