diumenge, 24 d’abril del 2022

On menjar a Reykjavík sense arruïnar-se

 Islàndia és un país car per a les nostres butxaques i ens hi havíem de passar una setmana. Tot i que dúiem alguns paquets d'embotits i fruits secs a la maleta també volíem tastar la gastronomia del país, així que va tocar fer una investigació a fons dels llocs on podíem menjar a la capital a preus raonables. I a fe que ho vam aconseguir. 

Aquí va el llistat dels llocs on menjar a Reykjavík sense arruïnar-se:

1. Hlemmur MathöllLaugavegur 107

El Hlemmur Mathöll és un street food amb diferents varietats de menjar, des de fish and chips a pizza passant per pasta, menjar mexicà, asiàtic i del país. Trobareu molta varietat. És el més semblant a un mercat de qualsevol lloc d'Europa. Està molt cèntric, al carrer més transitat de la ciutat. 

El peix va ser el nostre aliment principal a Islàndia

2. Grandi Mathöll. Grandagardur 16

El Grandi Mathöll és molt similar a l'anterior. Aquest es troba a la vora del museu de les balenes, no massa allunyat del Port Vell. Té també molta varietat. L'edifici és una antiga factoria de peix. Aquí vam tastar el primer fish and chips i la primera sopa de be (després el menjaríem més vegades). Estava tot molt bo. El peix era eglefí, una espècie molt popular i consumida aquí i molt desconeguda per a nosaltres. Tots dos plats són adequats com a plat únic. La sopa venia acompanyada de dues llesques de pa amb mantega.

La sopa de be

3. KaffiVagninn. Grandagardur 10 

El KaffiVagninn es troba molt a la vora de l'anterior. Presumeix de ser el restaurant més vell de Reykjavík. Inclou gratis la sopa del dia i cafè o te. A més les vistes són força atractives. 

Mandonguilles de peix. Estaven boníssimes!



4. Svarta Kaffid. Laugavegur 54

L'Svarta Kaffid és el lloc ideal per menjar les sopes típiques dins d'un pa. No trobareu gaire cosa més però val la pena tastar-les. Hi ha el menú combo que inclou la sopa (a triar entre les dues que tenen aquell dia) i una cervesa. Un bon àpat del país sense dubte. És curiós que la molla que treuen del pa per posar-hi la sopa te la serveixen també, amb mantega. Tot s'aprofita.

La sopa dins del pa

5. 101 Reykjavík Street food. Skólavördustígur 8

El 101 és el nostre preferit del rànquing per la seva relació qualitat preu. Està sempre ple així que és possible que us hagueu d'esperar una mica. Les sopes i el fish and chips són les seves especialitats. La sopa de llagosta està genial i el peix, també. Les postres, una galeta de xocolata, estan incloses amb la consumició. Està molt cèntric, al carrer pintat amb l'arc de sant Martí que duu a la Hallgrímskirja, l'església més coneguda de la ciutat.

El 101 Reykjavík street food, un dels nostres favorits

6. Baejarins Beztu Pylsur. A diferents llocs de la ciutat

Els Baejarins són uns quioscs de carrer on fan els millors frankfurts del país i potser dels millors el món. Hi ha 9 repartits per diferents llocs, un d'ells a l'aeroport. (consulteu la pàgina web). No podeu marxar de Reykjavík sense tastar-los. És tota una experiència.

N'hi ha 9 quioscos

Els millors frankfurts

7. Reykjavík Fish. Tryggvagata 8

El Reykjavík fish és un altre bon lloc per menjar peix, ja sigui en fish and chips o gratinat com el vam tastar nosaltres. El local té la seva gràcia i també sol estar molt ple. 

El gratinat, diví

8. Hressingarkálinn. Austurstraeti 20

El Hressingarkálinn és un lloc encantador on es pot menjar o fer un cafè, xocolata i uns pastissos. Els cambrers són molt amables i l'ambient val molt la pena. 

Berenant en un lloc amb encant

9. Reykjavík Roasters. Diversos llocs

Les Reykjavík Roasters són una cadena de cafeteries distribuïdes per la ciutat on també podreu menjar a bon preu. També són locals amb molt encant. Sofàs i comoditat. 

Un lloc còmode i amb encant

10. Baka Baka. Bankastraeti 2

Una altra cafeteria on dinar o berenar. Boníssimes pastes

Val la pena tastar les pastes

Altres llocs d'interès

Els forns pastisseries Braud and Co a Frakkastigur 16, Fákafen 11 i Melhagi 20 són una opció excel·lent per comprar menjar per endur. Les pastes, les millors que vam tastar. Tenen una gran varietat de cinnamon rolls (rotllets de canyella) que són un plaer. I pans de tot tipus. Ens vam preparar uns entrepans boníssims.

Els gelats Valdís també mereixen una visita. Nosaltres som molt de gelats encara que faci fred així que vam gaudir de valent tastant els molts sabors que n'ofereixen. Els trobareu a Grandagardi 21.

Les pastes del Braud and Co



Menjant gelat a Valdís

Si el que voleu és comprar peix ja sigui per consumir allà o per portar cap a casa (envasat al buit) el més recomanable és arribar-vos al mercat de Kolaportid. Un curiós mercat de roba i menjar - això sí, només obert el cap de setmana, dissabte i diumenge- on trobareu els millors preus.

Tingueu en compte que l'aigua és gratuïta i que trobareu gots i gerres per servi--vos-la en tots els establiments. La cervesa és cara. Un bon lloc per comprar-la, sempre que disposeu de nevera al vostre allotjament, és l'aeroport.

"L'arribada de la sopa va fer que regnés el silenci entre els joves, i la taciturnitat característica dels islandesos, fins i tot els més joves, va recobrar de nou el seu imperi. El nostre hoste ens va servir una sopa de liquen que no era desagradable i després un gros tall de bacallà sec, nedant en mantega agra, que tenia almenys vint anys i preferiblement fred, segons les idees gastronòmiques d'Islàndia. Hi havia també skyr, espècie de llet cuallada amb suc de ginebró."
Jules Verne. Viatge al centre de la terra.

Per cert l'skyr, el seu iogurt típic, està boníssim i el trobareu a tots els supermercats.

Verdy pér ar gódu. Bon profit

Fotos:
Víctor Sanchis
M.Clara Camps
Carles Diago

Una bona manera de moure's per Reykjavík és amb bus turístic. Podeu comprar el vostre bitllet AQUÍ

Necessiteu trasllats entre l'aeroport i el vostre hotel? Podeu contractar-los AQUÍ


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.