diumenge, 14 de maig del 2023

El Campello. Cinc activitats interessants que pots fer

 El primer cap de setmana del mes de maig l'hem passat a El Campello convidats per C.Valenciana Travel Bloggers que celebrava el seu 6è aniversari. 

Fa tot just tres anys que vam ser per Alacant i província descobrint els seus molts atractius però mai havíem estat en aquesta localitat de la comarca de l'Alacantí que ens ha sorprès gratament.

Per arribar a El Campello hem triat el tren i el tram - les línies L1 i L3 són les que hi arriben.

Tres dies descobrint el territori i tastant la seva gastronomia ens han fet gaudir molt. Quines són les 5 raons que us faran xalar de valent a El Campello, a banda de les seves platges i cales que ja de per si són una bona raó?

Les boniques casetes de colors de la platja d' El Campello

1. El jaciment arqueològic i la torre de defensa de la Illeta dels Banyets

La Illeta dels Banyets fou en el seu origen una península que a causa d'un terratrèmol va quedar separada i que al 1943 fou unida de nou. En ella es troba un dels jaciments més antics i importants de la província d'Alacant. Pertany al MARQ - Museu arqueològic d'Alacant- i en ell podem trobar restes del període Eneolític (alguna cabana), de l'Edat del Bronze (cisternes, enterraments, ceràmica i objectes decoratius), dels ibers (dos temples i alguna vivenda)  i dels romans (unes termes i les piscifactories). Pel que fa a les piscifactories, es troben als anomenats Banyets de la Reina - sembla que a una reina mora li agradava venir a banyar-se aquí- i són de les poques que queden a la Penísula.

 Val molt la pena la visita. Ens va agradar molt el fet que destaquen amb diferents colors de pedretes els diferents espais (si és zona de vivendes, d'enterraments, de cisternes...) Trobareu la informació aquí.

El jaciment. Les pedres grises indiquen zona d'ús funerari, les marrons, ús defensiu

El Banyets de la Reina, la zona de les piscifactories

La torre de la Illeta, del segle XVI fou construïda per prevenir els atacs dels pirates. Fou restaurada el 1991 i es pot visitar i pujar fins dalt, des d'on s'obtenen unes bones vistes.

La torre de la Illeta

Es pot pujar fins dalt de tot

2. El passeig marítim

És un passeig de més o menys un quilòmetre i mig, inaugurat al 1964 i que és el centre turístic del municipi. Molt animat a qualsevol hora del dia i ple de botigues i restaurants o bars on tastar la gastronomia típica o bé fer una copa o un gelat. 
Recórre'l és gaudir a més d'elements patrimonials interessants com el Monument al Pescador, homenatge als mariners i a la relació d'aquesta terra amb el mar, que està dividit en dues parts: Proa , que representa el màstil d'un vaixell i Timó que simbolitza una barca entrant a port. També trobareu al passeig edificis singulars alguns d'ells d'estil modernista.

Monument al pescador: Timó

L'altra part del monument: Proa

Aquest edifici modernista ens va robar el cor

Per cert la propietària d'aquest magnífic edifici, la Stephanie, s'ha posat en contacte amb mi per dir-me que està en venda. Si a algú li interessa, ja ho sap.

3. La subhasta de peix a la llotja

Queden poques llotges de peix obertes al públic en general i aquesta n'és una. No n'havíem estat mai a cap i vam xalar molt. El Vicente, que és un crac, ens va explicar abans el funcionament i ens va ensenyar els diferents peixos que havien arribat aquell dia. Després vam tenir ocasió de viure-la en directe i us asseguro que és tota una experiència.
Hi podeu anar qualsevol dia de dilluns a divendres a les 18 hores.

El Vicente, un crac de la subhasta

Coneixeu aquest peix?

La subhasta

4. La plaça Canalejas

La plaça Canalejas també coneguda com a plaça de l'església és un dels llocs més emblemàtics ja que aquí es va originar la població i és per tant un dels indrets més antics.
En ella trobem l'església i la biblioteca. L'església està dedicada a Santa Teresa i és del segle XIX.

L'església de Sta Teresa


A la Biblioteca es va celebrar la gala del 6è aniversari de la CVTB

5. La ruta pel riu Sec

Al riu Sec se l'anomena també el riu dels tres noms perquè en el seu naixement es diu riu Verd, després passa a dir-se Monnegre i a la seva desembocadura, Sec. I, és aquest tram, el final, el que es troba a El Campello.
L'inici de la ruta està a uns 20 minuts a peu del centre de la població. S'hi pot arribar amb el tram, parada Salesians. El carrer que duu des dels Salesians fins al riu s'anomena Ronda de M. Auxiliadora i cada any se celebra una romeria per dur la imatge d'aquesta Verge des de l'església del poble fins als Salesians on se sorteja quina família l'acollirà a casa seva durant tot aquell any.
Seguir el seu cabal ens proporciona un paisatge excepcional. És molt recomanable arribar fins al pont.
Una bona idea és quedar-se a dinar després a la Pinada Salesians on podeu triar entre la zona de pícnic o el restaurant. Si hi aneu amb nens hi ha un espai de gronxadors i molt de lloc per jugar.

Seguir el cabal del riu Sec ens proporciona un bonic paisatge

Algunes formacions recorden una mica la Capadoccia

El pont, un punt molt fotogènic


On menjar a El Campello?

- Restaurant La Cova. Un restaurant amb vistes on a més es menja molt bé. Bon lloc per tastar la gastronomia típica.

Sopant a La Cova

- Restaurant Seis Perlas. Ubicat a primera línia de mar, és un restaurant modern que ofereix cuina avantguardista i de qualitat. Destaco especialment la versió del Caldero Campellero que està genial. 

El Caldero Campellero del Seis Perlas

- Bar Merfín La Solera. Ubicat a la plaça Canalejas, és un lloc bastant nou (inaugurat al 2021) amb un pati amb molt d'encant, bona música i bon menjar. La seva especialitat són les tapes i les graellades. 

El pati del Merfin La Solera té molt d'encant

- Cerveseria El Campello. Ens va agradar també força aquesta cerveseria. Tenen un menú del dia els laborables i una extensa carta de tapes i platets. Molt bona l'amanida campellera. El personal també és molt agradable.

Amanida campellera

On allotjar-vos a El Campello?

Nosaltres ens vam allotjar a l'hotel La Família Gallo Rojo, força a la vora de la platja. És un hotel de 4 estrelles amb molt bona relació qualitat preu, unes habitacions molt completes i un molt bon esmorzar.

Hotel La Família Gallo Rojo

Les vistes des de la nostra habitació

Volem donar les gràcies a C. Valenciana Travel Bloggers per haver-nos descobert aquesta bonica localitat alacantina convidant-nos a la celebració del seu 6è aniversari i a l'Ajuntament del Campello i Campello Turisme per tot el que ens van oferir per fer-nos somriure durant un excel·lent cap de setmana, com diu, certament, el seu eslògan: "Somriu, ets a El Campello" 

Gràcies a tots!!!

Somriguem!!

"El mar és com el pati d'un col·legi, un solar,
el cel ample que es veu damunt de la placeta,
sense motos ni guàrdies i sense voravies.
El mar és l'ombra humida del Paradís. El mar...
  Vicent Andrés Estellés

Fotos:
Víctor Sanchis

Trobareu més fotos i informació als destacats d'Instagram







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.