dimecres, 11 d’octubre del 2023

Lloret de Mar: 4 experiències noves i una centenària

 No hi ha dubte que turisme de Lloret de Mar està fent un gran esforç per fomentar la cultura i el turisme de qualitat. I, sense dubte, ho està aconseguint. Vam tenir l'oportunitat de viure-ho quan vam celebrar el 5è aniversari de Barcelona Travel Bloggers - podeu llegir-ho aquí i ara, al 10è aniversari, ho hem constatat de nou. 

Darrerament la ciutat, que és Capital de la Cultura Catalana 2023, està obrint noves experiències per oferir a tots aquells que busquem alguna cosa més que platja i festa. Són molt interessants totes elles i val la pena gaudir-les.

Quatre experiències molt noves:

1. The Gardens of The Dragons

Els bonics jardins de Sta Clotilde, amb els seus excepcionals paisatges que uneixen el blau turquesa del mar amb el verd de la vegetació, s'han convertit darrerament en els Gardens of The Dragons. El motiu? La famosa precuela de Joc de Trons, House of The Dragons, els ha triat com a un dels escenaris de la sèrie, que ja porta uns mesos fent el rodatge. Apareixen especialment el capítol segon.

Els preciosos jardins de Santa Clotilde escenari de House of The Dragons

Podreu recórrer el fantàstic món dels Targaryen, conèixer curiositats del rodatge, trobar-vos amb algun dels seus personatges i fins i tot contemplar - que no tocar- els ous de drac. Tota una aventura per a petits i grans que a més, fareu amb guies especialitzats.

La nostra guia, la Gemma

Hem trobat els ous de drac però no els tocarem

"En aquells dies, la casa Targaryen es dreçava en la plenitud de la seva força amb deu dracs adults sota el seu jou. Cap poder al món podia oposar resistència"
House Of The Dragons

2. Experiència immersiva al castell de Lloret

El castell de Lloret de Mar ofereix una experiència immersiva sobre la crisi climàtica que us farà reflexionar molt sobre el canvi climàtic, la contaminació i l'escalfament global i tot això a partir de realitats virtuals, projeccions i jocs interactius.

I amb el plus que gaudireu de les excel·lents vistes i en acabar l'experiència us podreu relaxar prenent alguna cosa en la seva magnífica terrassa.

El castell de Lloret de Mar

Una de les sales de l'exposició

Consulteu preus i horaris a l'enllaç

"L'hivern ja no és tan hivern
i l'estiu és més estiu,
plou a barrals sobre els bots
o la secada és intensa,
volen desglaçar-se els pols,
al cel l'escut es forada,
i amenacen altres mals.
Tant maltractem, ai! la terra
que ho pagarem car els d'ara
i molt més els que vindran".
  Celdoni Fonoll

3. Tast de vins Domini de Sant Pere

Al paratge de Sant Pere del Bosc trobem un edifici mil·lenari, que data del segle IX i que l'any 2000 va ser recuperat i reconvertit en un premiat restaurant i un luxós hotel. La part de dalt de la torre, just a sota la creu fou realitzada per l'arquitecte modernista Puig i Cadafalch. A dins podreu trobar una preciosa capella. Jacint Verdaguer hi feu estada i li dedicà un breu poema a la creu:

"Vine, vine creu divina
a aquest poble del Llorer
beneeix-lo, protegeix-lo
de Cel mostra-li el sender".

Enmig d'aquest lloc excepcional, el 2020, en plena pandèmia, en Dani Jiménez decideix iniciar un projecte consistent en la recuperació d'unes vinyes històriques i la fabricació dels seus propis vins de forma totalment ecològica, fet que el converteix en el primer celler de Lloret.

Podeu unir la visita a Sant Pere del Bosc amb el tast dels excel·lents vins i si voleu, també podreu apadrinar un cep. Trobareu més informació a Domini de Sant Pere.

Sant Pere del Bosc

La capella privada de Sant Pere del Bosc

Aquest és un vi únic que en Dani ens va convidar a tastar

Una gran experiència, tastar aquests vins

"Trasbalsa la bellesa com el vi
d'una verema antiga presa dolls;
el seu ardor sega els genolls
i precipita el cor fins a llanguir."
    Joan Vinyoli

4. El Gammarus, el més nou i top de Lloret

Es defineixen com un equip nascut entre Blanes i Cadaqués, no sabem si tocats o no per la tramuntana, i han creat un lloc únic a cala Canyelles on dinar, sopar o simplement fer una copa. Està dividit en tres espais: el Restaurant, la Platgeta - més informal, a la sorra - i el Rooftop amb piscina, llits i bar, només per a adults.

Un entorn excel·lent, un espai amb molt de glamur i una cuina ben elaborada. Imprescindible si esteu per Lloret.

El Gammarús, el més nou i top

Un espai fantàstic

Una gastronomia excel·lent

"Cala Canyelles és una d'aquestes platges que subratllen la bellesa i l'esveltesa de les dames i la distinció dels cavallers. És molt neta, clara, d'un color rosa esblaimat, lluminosa i radiant".
  Josep Pla

I una experiència centenària

Enguany es compleixen cent anys des que el lloretenc Constantí Ribalaigua, que vivia a L'Havana amb la seva família, creés un dels còctels més coneguts i el preferit de l'escriptor Ernest Hemingway, en el bar que regentava, el Floridita.  Sí, el daiquiri i més concretament el daiquiri frozen també conegut com daiquiri floridita o daiquiri lloretenc.

Rom blanc, suc de llima, sucre, gel picat i unes gotes de marrasquí unit a una mica d'habilitat amb la coctelera és tot el que us cal per preparar un daiquiri frozen però millor que us el deixeu elaborar pels bàrmans de Lloret i viviu de ben a prop aquesta experiència centenària. 

"El meu mojito al Bodeguita
El meu daiquiri al Floridita"
   Ernest Hemingway

El meu daiquiri a la terrassa del Castell de Lloret

A Lloret ens vam allotjar a l'hotel Rigat Park and Spa, un hotel amb unes vistes fantàstiques, a la platja de Fenals. Donem les gràcies a l'hotel Rigat per acollir-nos tan bé, al bar La Parada, per les seves tapes tan bones i als hotels L'Azure Roger de Flor pels seus fantàstics dinars. També volem agrair a Turisme de Lloret i Barcelona Travel Bloggers per haver organitzat un cap de setmana tan genial.

Vistes des de l'habitació del Rigat Park and Spa


Fotos
Víctor Sanchis

Trobareu més informació al meu Instagram





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.