dimecres, 5 de juny del 2019

Dolços somnis a Viana do Castelo

No és la primera vegada que un hotel és l'espurna que encén les ganes d'escapada. Trobes un hotel temàtic que t'apassiona i a partir d'aquí vas descobrint que el lloc on es troba també et sedueix. Això és el que ha passat amb l'hotel Fàbrica do Chocolate, situat a Viana do Castelo, al nord de Portugal.



Es tracta d'un hotel temàtic, evidentment de xocolata, que compta amb divuit habitacions, totes elles diferents. A nosaltres ens va tocar la Chocolate branco i als nostres amics la Arcádia (que és una marca de xocolata local amb molta solera). L'habitació estrella és la Hansel i Gretel, que és una habitació familiar decorada amb la temàtica del conte.
Quan arribes a l'hotel, el personal, que cal dir que és molt amable i servicial, t'ofereix un còctel de benvinguda i una entrada al museu que es troba al mateix edifici. Un cop arribats a l'habitació descobrim que els sabons i l'ambientador també són de xocolata i trobem uns bombons esperant-nos a la tauleta, que per cert també té la forma de diverses preses de xocolata superposades.  El capçal del llit és una rajola de xocolata blanca i sobre el llit trobem una frase suggerent: "Eat white chocolate and sprinkle your life with colour" Menja xocolata blanca i esquitxa la teva vida de color. Des del moment en què entrem tenim clar que passarem una nit de dolços somnis.




L'hora de l'esmorzar també és una festa. A l'esmorzar típic i tòpic: pa, embotits, pastissos, sucs, cafès...hem d'afegir una flamant font de xocolata amb fruita al voltant enmig d'un ambient ben dolç pel que fa a les taules i als estris de decoració.


Detallets que agraden

Còctel de cava amb xocolata

Les taules

La recepció
Detall del bar, cafeteria

L'estada a l'hotel inclou l'entrada al Museu que es troba en el mateix edifici i que és curiós de visitar. La visita s'ha de fer guiada i és un recorregut pels diferents països productors de cacau, l'elaboració de la xocolata, les diferents marques, així com literatura i cinema relacionats. 

Visitant el museu




Exterior de l'hotel

La visita a Viana do Castelo comença a la Plaça do Republica amb la seva font renaixentista i el bonic edifici de l'Hospital de la Misericordia, l'antic Ajuntament de la ciutat - Paços do Concelho- amb els seus arcs gòtics i el Museu do Traje. Està plena de terrasses on seure a prendre alguna cosa mentre resteu embadalits admirant el vostre voltant. 

La font renaixentista amb l'antic Ajuntament - Paços do Concelho - al fons

Panoràmica de la Plaça do Republica

Museu do Traje
El bonic edifici de l'Hospital de la Misericordia
Al costat de la Plaça, a la rua Manuel Espregueira, 37 trobareu la pastisseria Natário on fan les millors Boles de Berlim, l'especialitat dolça de Viana do Castelo. Heu d'acostar-vos a mig matí, cap a les onze o bé a mitja tarda cap a quarts de cinc, que és quan les treuen calentes.  Es forma una llarga cua per comprar-les, però també us les podeu prendre dins de l'establiment, tranquil·lament asseguts a taula i així no heu de fer cua. Això és el que vam fer nosaltres.

Les boles de Berlim, acabades de fer són una passada!

La perla de la ciutat es troba en un turó a uns tres quilòmetres del centre. Es tracta de l'església de Santa Luzia, un edifici del segle XX, d'estil romànic bizantí, els rosetons del qual estan entre els més grans d'Europa i al que es pot accedir a peu, per carretera o amb l'elevador. Jo us recomano aquesta darrera opció ja que es tracta d'un dels funiculars més antics i el recorregut és preciós.  El trobareu al darrere de l'estació de tren. Un cop arribats no deixeu de pujar al cimbori. La pujada es fa un tros per ascensor i un altre a peu però val la pena l'esforç per poder gaudir de les increïbles vistes que trobareu a dalt.


Les vistes de Santa Luzia dominen la ciutat


Santa Luzia
Impressionants les vistes de la desembocadura del riu Limia
L'elevador
Si us agrada el Bacalhau no podeu deixar de tastar-lo aquí. Nosaltres vam anar a La Tasquinha da Praça i ens va agradar molt. Les racions són enormes i tenen 4 o 5 especialitats diferents.


El bacalhau de La Tasquinha da Praça

Al costat de la Tasquinha trobareu el vaixell Gil Eannes, amb nom de navegador portuguès i que es va construir justament per a la pesca del bacallà. Avui en dia és un museu i es pot visitar.


El Gil Eannes
Per arribar a Viana do Castelo, l'aeroport més proper és el de Porto que es troba a uns 80 Km.

Fotos:
Víctor Sanchis
M. Clara Camps
Carles Diago

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.