dimecres, 16 de febrer del 2022

Valence, la ciutat més desconeguda de la ruta del TGV

 Valence és un de les ciutats franceses on es pot arribar des de casa amb el TGV i és possiblement la més desconeguda de la ruta. Però Valence ens ofereix força atractius que la fan ideal per passar un cap de setmana. Voleu saber quins? Aquí teniu les nostres 10 propostes per descobrir la ciutat.

1. Feu una passejada pel parc Jouvet

Un veritable pulmó verd al bell mig de la ciutat, les seves set hectàrees allotgen més de 700 arbres, alguns animals, un petit tren, cascades, llacs i una escala monumental entre d'altres atractius. Entre els diferents animals, aus sobretot, destacaria la gran família de cabres i ovelles de diferents races provinents de diferents llocs dels món. Fou inaugurat al 1902 i deu el seu nom al benefactor de la ciutat Théodore Jouvet. És el lloc ideal per passejar sense presses, gaudint de l'entorn. L'entrada és gratuïta. Consulteu aquí els horaris d'obertura.

Le parc Jouvet, un bon lloc per gaudir de la ciutat

Les cabres i les ovelles del parc

2. Sentiu-vos músics per un instant al quiosc Peynet

Icona de la ciutat i monument més estimat pels seus habitants. Fou construït al segle XIX però la seva fama li arribà a mitjans del segle XX quan el dibuixant Raymon Peynet va dibuixar un violoncel·lista que hi tocava i la seva admiradora creant així la romàntica llegenda dels amants de Peynet. Es troba al davant del parc Jouvet, dins de l'esplanada coneguda com Champ de Mars. Una bona proposa després de la visita és passejar per aquesta àmplia esplanada i seure a prendre un vermut a La Terrasse de Valence. Aquí vam tastar els raviolis fregits, una especialitat de Valence que ens va semblar molt curiosa i bona.

El quiosc Peynet anomenat també el quiosc de l'amor


3. Feu una xocolata a la place des Clercs

És la plaça principal de la ciutat. Deu el nom al fet de ser l'entrada al barri religiós i estar molt propera a la catedral. És una plaça animada i amb restaurants i terrasses on fer un mos. Si hi aneu un dissabte al matí trobareu un interessant mercat de productes de la terra, plantes i flors. No passeu de llarg de la xocolateria Pierre Chauvet, és el lloc ideal per seure a fer una xocolata i tastar els deliciosos pastissos.

Mercat de dissabte a la place des Clercs

La xocolata de Pierre Chauvet, ummm!!

La place des Clercs és també un bon lloc per dinar. Aquí us recomanem el restaurant Le bistrot des Clercs, amb un menú diari molt variat que ens va agradar molt. Sol estar força ple, així que millor anar d'hora o reservar.

Dinant a Le Bistrot des Clercs

4 Admireu el gòtic flamíger de la Maison des Têtes

La casa més bonica de la ciutat deu el seu nom a la quantitat de caps esculpits a la façana i al pati interior - no dubteu a entrar-hi. Podreu admirar la Fortuna, el Temps, la Medicina, la Teologia o el Dret. 

La maison des Têtes, la casa més bonica de la ciutat

Podeu entrar al pati interior

5. Contempleu la catedral de St-Apollinaire i el Pendentif

Tot i que a causa d'un conat d'incendi el passat 23 de setembre, la vam trobar tancada, la catedral mereixia una visita. És el monument més antic de la ciutat. Ens vam haver de conformar en contemplar-la per fora. Esperem que de seguida sigui oberta de nou al públic.
Al nord de la catedral trobareu Le Pendentif, una capella funerària del segle XVI, d'estil renaixentista i on no s'ha trobat mai cap sepultura. Al llarg del temps ha estat emprat com a celler, magatzem i fins i tot cort de porcs. En l'actualitat és un edifici protegit.

La catedral de St Apollinaire

Le Pendentif

6.Arribeu-vos fins a l'Epervière, el port fluvial

En una mitja hora caminant des del centre arribareu a l'Epervière, el port fluvial més gran de França, sobre el riu Rhône, ideal per fer un passeig relaxat.

Port de l'Epervière

7. Gaudiu de l'art urbà

L'art urbà també està present a la ciutat a llocs com a Pont dels Lônes, le passage du Petit Morin o La Fabrique, aquesta última, al costat del parc des Trinitaires, és on trobareu més murals.

Mural a La Fabrique

Passage du Petit Morin

8. Tasteu els raviolis i la cervesa local

Els raviolis són un dels plats típics de la gastronomia de Valence. Els mengen de formes diferents, fregits com aperitiu o com a pasta al forn amb salses diverses. Estan boníssims. Si els acompanyeu amb la cervesa local, la Valentinoise, el plaer està assegurat. Un bon lloc on gaudir d'aquest plaer és el restaurant La Ravioline. El seu nom ja indica quina és la seva especialitat i a més hi trobareu també la cervesa que tot i ser de producció local no es pot trobar a tots llocs.

Els raviolis al forn, especialitat de Valence

La Valentinoise, la cervesa local

9. Compreu-vos un suís i regaleu-vos un moment dolç

No, uns suís a Valence no és el mateix que aquí. Es tracta d'una galeta en forma de ninot amb trossos de taronja confitada. S'elabora en record de la guàrdia suïssa - representa un d'aquests guàrdies- que van haver de venir aquí a buscar les despulles del Papa Pius VI mort a Valence. De fet una part del seu cos resta aquí, a la catedral de St-Apollinaire.

El suís el trobareu a totes les pastisseries de la ciutat

10 Gaudiu d'algun espectacle al teatre de la Ville

Un teatre molt actiu, al bell mig de la ciutat. Amb una programació molt interessant amb més d'una quarantena d'espectacles per temporada, molts d'ells concerts. Val la pena aprofitar l'estada a la ciutat per gaudir-ne d'algun.
Consulteu aquí la programació.

El teatre de la Ville

Si hi aneu durant les festes nadalenques gaudireu també d'un festival de llum amb diferents instal·lacions molt atractives arreu de la ciutat.  

Una de les instal·lacions de llum

Una altra de les instal·lacions de llum, aquesta a l'estació

Durant la nostra estada ens vam allotjar a l'hotel Les Negociants, al davant de l'estació i molt cèntric. Té una bona relació qualitat preu.

Per arribar a Valence heu de tenir en compte que des de l'estació Valence TGV haureu d'agafar un tren de rodalies fins a Valence ville. 

Valence, una ciutat que val la pena descobrir

"J'ai connu la Cité des fleurs, l'auguste Dôme,
Le fleuve aux quais joyeux et les nobles jardins
Dont le vent du matin emporte loin l'ârome."
                                Louis Le Cardonnel

"He conegut la Ciutat de les flors, la Cúpula  augusta,
El riu de molls alegres i els nobles jardins
l'aroma dels quals el vent del matí s'endú lluny."


Fotos:
Víctor Sanchis

Trobareu més fotos als destacats d'Instagram








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.