La comarca de l'Urgell està formada per vint municipis dels quals Tàrrega n'és la capital i Bellpuig i Agramunt dues de les ciutats destacades.
Quan arriba el mes de març la comarca suma un plus als seus atractius amb la floració dels ametllers.
Enguany hem anat a gaudir d'aquest espectacle magnífic a Vilagrassa i ens ha agradat molt. Havíem vist anteriorment la floració dels presseguers i la dels cirerers però encara no havíem tingut ocasió de passejar entre els arbres que floreixen primers i aquí l'hem gaudit molt.
La floració dels ametllers a Vilagrassa Vilagrassa aspira a convertir-se en un referent en la floració d'aquests arbres i és per això que projecta la construcció d'un jardí botànic amb espècies diferents i ja ha acollit diverses jornades professionals sobre la poda dels ametllers de regadiu. Trobareu informació aquí |
Passejant entre ametllers |
La floració dels ametllers es pot combinar amb una visita cultural als municipis de la comarca. Tàrrega, la capital, és una possibilitat; Agramunt amb la seva fàbrica de torrons i xocolates, n'és una altra però n'hi ha més i de força interessants que permeten descobrir petites joies del nostre patrimoni que no coneixíem. És el cas de Bellpuig.
Bellpuig vam tenir l'ocasió de conèixer-lo de la mà del seu alcalde, el Jordi, i no esperàvem ni de bon tros el que ens hi trobaríem.
A l'església parroquial del poble es troba el sepulcre de Ramon Folch III de Cardona, militar del segle XVI que fou senyor de Bellpuig i Virrei de Sicília i Nàpols. A la seva mort, la vídua, Elisabet de Requesens, encarregà a Nàpols un sepulcre, fet amb marbre de Carrara, d'estil renaixentista italià, que fou portat amb vaixell fins a Salou i d'allà a Bellpuig i que ens va deixar bocabadats.
Sepulcre de Ramon Folch III de Cardona |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.