dimecres, 19 d’abril del 2023

El Jacobite, el tren de Harry Potter

 El Jacobite és un tren de vapor operat per West Coast Railways a Escòcia que es va fer popular quan va ser prestat a la Warner Bros per encarnar el famós Hogwart Express a les pel·lícules de Harry Potter.

El Jacobite funciona des de l'abril fins a l'octubre. L'abril i l'octubre només amb horari de matí i des de maig a setembre amb horari de matí i de tarda. És important comprar els bitllets amb antelació ja que s'acaben de seguida. Els podeu comprar aquí. El preu en classe estàndard és de 57 lliures (uns 68€) i en 1a classe 79,50 lliures (uns 95€) També es pot reservar una taula privada per a dos (són de 4) o tot un compartiment privat, així com afegir extres: xocolata, flors, xampany...

El Jacobite, conegut com el tren de Harry Potter

El Jacobite inicia el seu recorregut a Fort William i l'acaba a Mallaig i des d'allà torna de nou a Fort William, amb una distància d'uns 135 Km i una durada total de 6 hores (amb parades).

Fort William és la localitat més gran de les Hihglands i punt de partida de les excursions al Mont Nevis. Mallaig és un poble pesquer des d'on surten els vaixells que van a l'illa de Skye.

El carrer principal de Fort William

Aproximadament 50' després de sortir de Fort William, el tren travessa el viaducte de Glenfinnan, el pont ferroviari més gran d'Escòcia que apareix a la 2a i 3a pel·lícules de Harry Potter. Moltíssima gent espera el pas del tren per obtenir la foto. Des de dins el millor lloc és al final de tot, a la banda esquerra. Nosaltres vam tenir sort ja que ens va tocar el darrer vagó i a la part esquerra i vam poder fer fotos i vídeo del moment. A la tornada, com és un ferrocarril de via única, anàvem al 1r vagó i a més, et canvien el costat perquè tothom pugui gaudir de les vistes tant d'esquerra com de dreta. 

El pas del tren pel viaducte de Glenfinnan

Després de travessar el viaducte el tren fa una parada de 20' a l'estació de Glenfinnan que es pot aprofitar per visitar el Museu de l'Estació que és força curiós o per comprar tot tipus d'objectes relacionats amb Harry Potter, tot i que també us en passaran a vendre durant el trajecte.

El tren fa una parada a l'estació de Glenfinnan

Es pot aprofitar la parada per veure el Museu de l'Estació

Des d'aquí ja va directe fins a Mallaig on el tren para quasi bé dues hores per fer un cop d'ull ràpid i dinar.

Mallaig és un petit poble pesquer des d'on, com us he dit abans,  parteixen els vaixells que van a l'illa de Skye, per això és un lloc animat i ple de gent tot i que no té massa coses a veure. És el lloc ideal per  menjar el tan britànic fish and chips i un molt bon lloc per fer-ho és The Fishmarket restaurant.

Mallaig

Les vistes durant el trajecte són excepcionals, veureu el Mont Ben Nevis, la muntanya més alta del país; el Loch Morar, el llac d'aigua dolça amb més profunditat i el riu Morar.

El Loch Morar des del tren

El Ben Nevis des del tren

El nostre compartiment

En definitiva, El Jacobite, sigueu o no fans de Harry Potter, és una de les millors aventures que podeu viure a Escòcia i un dels trajectes amb tren més singulars que fareu.

Satisfets de l'aventura

"El Hogwart Express, un tren de vapor de color escarlata, els estava esperant escopint un núvol de fum que feia que els alumnes i pares que estaven a l'andana semblessin fantasmes". J.K. Rowling. Harry Potter i el calze de foc

També podeu reservar aquesta excursió des d'Edimburg amb CIVITATIS

Fotos:
Víctor Sanchis
M.Clara Camps




2 comentaris:

  1. Hola Mª Pilar! Com avui m'han enviat una col·laboració al meu blog sobre Escòcia, i només fan menció de Harry Potter, sense més. Amb el teu permís poso un enllaç a aquest post, que està super. Un petó.

    ResponElimina

Deixa aquí els teus comentaris. Ens ajuden a millorar.